Ook CDA en VVD nu voor vuurwerkverbod

Zowel het CDA als de VVD zullen zich niet meer verzetten tegen een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Eerder pleitten coalitiepartijen D66 en de ChristenUnie al voor een verbod. Nu zijn ook het CDA en de VVD om. 

De fractie van het CDA heeft het vuurwerkverbod uitgebreid besproken, zo meldde CDA-woordvoerder Chris van Dam vandaag in het wekelijkse vragenuurtje. Daar is uitgekomen dat het CDA niet meer tegen is, mits er streng wordt gehandhaafd. Ook de VVD laat weten voor een verbod te zijn op knalvuurwerk en vuurpijlen. De neuzen van alle coalitiepartijen wijzen nu wat betreft het vuurwerkverbod dezelfde kant op.

Landelijk verbod steeds dichterbij

En dat terwijl een verbod op vuurwerk altijd gevoelig lag bij beide partijen. Nog steeds is een deel van de CDA-fractie tegen een verbod, net zoals ongeveer de helft van haar achterban. Toch is er nu een meerderheid in de Tweede Kamer voor het verbod. Een landelijk verbod op vuurwerk komt zo steeds dichterbij. Het is nu afwachten met wat voor voorstel het kabinet zal komen. 

Tijdens afgelopen jaarwisseling liepen 168 mensen oogletsel op door vuurwerk. Legaal vuurwerk is verantwoordelijk voor 65% van de oogletsels. Eerder schreven wij hierover al een artikel