Zapp!

Zapp! 11: Laat je niet beperken door je beperking!

Meer jonge mensen met een beperking op zichtbare plekken in de samenleving, dat is een van de belangrijke pijlers in het leven van de Daan de Kort, Tweede Kamerlid voor de VVD, voormalig wethouder in Veldhoven, voormalig DJ Braille en nog maar 29 jaar oud.

Want, zo zegt hij in een van de laatste interviews van Doreen ter Beest in de nieuwste Zapp van de maand november, laat je niet beperken door je beperking. Ook niet als je plotseling blind, slechtziend, of anderszins gehandicapt door het leven moet, zo is ook te horen in dit fragment.

Verder komt uiteraard het klimaat aan de orde, praten we over virussen die ons nog te wachten staan, staan we stil bij volwaardige vleesvervangers, bavianen, harde stemmen, Pikmin Bloom, spookbrommers en drone badminton.

Uiteraard heeft Wim Schoonenberg, die in deze Zapp! wordt bijgestaan door een zeer ervaren lezer, nu wel een zeer korte en vrij overbodige mening over No Time To Die, maar ook over het nieuwe album van Abba, Voyage, dat in ieder geval in België alle records breekt. 

Dat geldt ook voor de biografie over onze toekomstige koningin Amalia, maar dan in Nederland, een land waar je nog steeds prima aan je toekomst kunt werken, zo leert het verhaal van Linda, en waar je tijdens lockdowns prettig kunt genieten van Netflix of Amazon Prime en kunt luisteren naar audiotijdschriften als Zapp!
 

 

Over Zapp!

Zapp! is het enige relevante audiotijdschrift voor de blinde en slechtziende jeugd. Het is aan te vragen bij Bibliotheekservice Passend Lezen, bijvoorbeeld via emailadres klanten@passendlezen.nl of via telefoonnummer 070 - 338 15 00