De Keukencast, koken als je blind bent

In de podcastserie ‘De Keukencast, koken als je blind bent’ hoor je hoe je kookt als je blind of slechtziend bent. Welke hulpmiddelen zijn handig en welke apps maken het je makkelijk? In acht afleveringen reizen de redacteuren van de Voorste Kamer af naar alle uithoeken van Nederland. Daar duiken zij de keuken in met blinde en slechtzienden hobbykoks die hen de lekkerste gerechten voorschotelen.

Zo geniet Sjoerd Bunnik van de vegetarische Melanzane van Hannes Wallrafen en de Nasi Goreng van Carin de Bruin. Anja van Erp duikt de keuken in met Yvonne Stip voor een frisse aardappelsalade, en smult van de pittige Sambal Goreng en Sajur Tjampur van Robin Shrama. Sander Smale maakt een quiche met Amina Ikanovic én geniet van de Hollandse pot van Ralf Habets. En Hilly Appel tenslotte maakt wraps in de keuken van Tatjana Wehrmann en sluit De Keukencast af met de Santiagotaart van Ineke Glorie.

Beluister alle afleveringen op www.voorstekamer.nl en in de bekende podcastapps. Luisteren kan ook via de Webbox. Alle recepten uit de Keukencast zijn na te lezen in de Kookspecial. Daarin vind je bovendien nóg meer praktische tips, beeldbeschrijvingen van kook-, eet- en keukentrends en interviews en artikelen over alles wat ook maar met koken en bakken te maken heeft. 

Nog geen lid van Passend Lezen? Schrijf je in via www.passendlezen.nl/lidworden

Aflevering 1: Amina Ikanovic

In aflevering 1 van De Keukencast gaat Sander Smale koken met Amina Ikanovic. De blinde Amina leerde koken op school en gaat vooral op haar gevoel af. Af en toe gaat ze de mist in, maar dan is er gelukkig altijd nog een airfryer. 

Amina Ikanovic

Aflevering 2: Robin Shrama

In aflevering 2 van De Keukencast kookt Anja van Erp met de slechtziende Robin Shrama. Deze voormalig kok maakt het liefst alles zelf. Dat daarbij soms wat bloed vloeit, neemt hij voor lief. Want zoals hij zelf zegt: 'Koken zonder pijn, dat kan niet.'

Robin Shrama

Aflevering 3: Tatjana Wehrmann

In aflevering 3 is Hilly Appel te vinden in de keuken van Tatjana Wehrmann. Tatjana is blind en koopt het liefst verspakketten. Ideaal vind ze, want: altijd de juiste hoeveelheden en geen overschotten. Daarbij doet ze haar boodschappen bij voorkeur online, al was het maar omdat je dan ongegeneerd een reep chocolade in je mandje kunt leggen.

Tatjana Wehrmann

Aflevering 4: Hannes Wallrafen

In aflevering 4 is Sjoerd Bunnik te gast bij Hannes Wallrafen. Hij is dol op de Italiaanse keuken en tovert een heerlijke vegetarische Melanzane op tafel: een ovenschotel vol Mediterrane geuren en smaken.

Hannes Wallrafen

Aflevering 5: Ralf Habets

In aflevering 5 schuift Sander Smale aan bij Ralf Habets. Ralf leerde drie keer koken. Als slechtziende, als nog slechter ziende en als blinde. Dat maakt sommige dingen voor hem lastig. Maar hij laat zich er niet door ontmoedigen, want koken moet op de eerste plaats leuk zijn.

Ralf Habets

Aflevering 6: Yvonne Stip

In aflevering 6 staat Anja van Erp in de keuken van Yvonne Stip. Aardappelsalade is één van haar favoriete gerechten. Én dat van haar vrienden. Want koken doet Yvonne het liefst voor anderen.

Yvonne Stip

Aflevering 7: Carin de Bruin

In aflevering 7 gaat Sjoerd Bunnik op bezoek bij Carin de Bruin. Zij leerde de Indonesische keuken van haar ouders: je moet gewoon goed proeven en uitproberen. Met handige keukenhulpjes en de lekkerste Oosterse kruiden maakt ze een fantastische nasi goreng. 

Carin de Bruin

Aflevering 8: Ineke Glorie

Aflevering 8 is het toetje van deze podcastserie. En dat toetje bestaat uit een lekker stukje taart bij de koffie: Santiagotaart. Gebakken door Ineke Glorie, terwijl Hilly Appel haar achtervolgt met de microfoon.

Ineke Glorie