NCT

Eric Velleman: “Lectoraat Inclusive Design nu al succes”

Sinds een aantal maanden is Eric Velleman, naast wetenschappelijk adviseur bij Stichting Accessibilty, ook lector ‘Inclusive Digital Design & Engineering; voor mensen met een (visuele) beperking’. Een unieke functie met als belangrijkste ambitie dat nieuwe media- en technologie-toepassingen toegankelijk worden voor mensen met een (visuele) beperking.

Uniek betekent in dit geval ook dat de functie wereldwijd nu alleen nog maar in Nederland voorkomt. En toch is het vreemd dat deze functie er nog niet was, zo vertelt Eric Velleman in een uitgebreid interview in de nieuwste NCT van de maand september, en zo hoor je ook in dit fragment.

Verder vragen we ons af of een gamertoetsenbord ook als hulpmiddel kan dienen, geven we Google Chrome Tips, lezen we dat Nav by Via Opta misschien toch niet zo goed is, en dat je bij ING op je Android telefoon nu ook kunt inloggen met je vingerafdruk en je gelaat.

Nog een aantal interessante apps, boeiende nieuwtjes, en lezenswaardige informatieve artikelen, 
-bijvoorbeeld over foute QR-Codes-, maken dat je als NCT-abonnee blij bent dat de zomer weer voorbij is.

Een proefnummer of een abonnement op NCT vraag je aan bij:
Passend Lezen, via Klanten@passendlezen.nl, of 070 - 338 15 00.

De internetadressen uit NCT van september 2021 kun je nog eens nalezen via dit Pdf-document.
 

Over NCT

Met NCT blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de computerwereld, hulpmiddelen, aanpassingen, elektronica, apps etc. Zoek niet zelf: hier staat alles op een rijtje. Met vaste rubrieken als Apps, Nieuws, Vrije Schrijfruimte, Helpmenu, Mediafiles en regelmatig een reportage of interview. 

Een proefnummer of een abonnement op NCT vraag je aan bij:
Passend Lezen, via klanten@passendlezen.nl of 070 - 338 15 00.