NCT

NCT pakt series na de zomer weer op

In de september-editie van NCT, nummer 9 dus, pakken we de serie artikelen weer op waar we die in de zomer achterlieten. Dat betekent dat je kunt luisteren naar de 15e aflevering in de serie over de Opdrachten-app, en naar het 3e deel over audio opnemen en bewerken in Audacity.

De opdrachten-app behandelt in deze NCT Seeing AI versus Envision, waarbij de heren Jan Drenth en Ige de Haan direct aangeven geen voorkeur uit te spreken voor de één boven de andere app, maar waarbij wel beide apps en alle kant-en-klare opdrachten die daarbij horen, uitgebreid worden besproken.

In het derde deel over audio bewerken met Audicity gaan we nu eindelijk aan de slag en proberen we iets op te nemen. In de demo in dit artikel kun je iets horen van de multi-track mogelijkheden van Audacity. En dat kun je ook horen als je luistert naar dit fragment, vlak voordat de klik uit het fragment verwijderd is, en de mix van de opname dus nog niet af is.

Verder is NVDA weer volledig in orde, meldt Paul Otter; introduceert Disneyland Paris een speciale app voor blinden en slechtzienden; gaan we stemmen op de app eZwayZ en staan we stil bij inclusieve digitale zorg.

En behalve een aantal interessante artikelen uit de verschillende computerbladen die ons land rijk is, laten we ons toch ook even verrassen door de mededeling dat de eindredacteur van NCT het stokje na deze editie overgeeft aan iemand anders.

De internetadressen die langskomen in de verschillende computerbladen kun je nog eens aanklikken via dit pdf-document.

 

 

Over NCT

Met NCT blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de computerwereld, hulpmiddelen, aanpassingen, elektronica, apps etc. Zoek niet zelf: hier staat alles op een rijtje. Met vaste rubrieken als Apps, Nieuws, Vrije Schrijfruimte, Helpmenu, Mediafiles en regelmatig een reportage of interview. 

Een proefnummer of een abonnement op NCT vraag je aan bij:
Passend Lezen, via klanten@passendlezen.nl of 070 - 338 15 00.