Specials 2020

Logo 75 jaar vrijheid; de betreffende woorden met een vlam erdoorheen

Met de bekende fakkel van het 4 en 5 mei comité in reliëf op de cd hoes presenteert de redactie van de Voorste Kamer de eerste Special van het nieuwe jaar (2020).

Een special met verhalen van en over mensen die de Tweede Wereldoorlog aan den lijve hebben ondervonden. Zo wordt er stilgestaan bij de lotgevallen van de bewoners van blindenverzorgingshuis Het Schild, die in september 1944 hun vertrouwde omgeving moesten verlaten. Zijn er interviews met ooggetuigen over het dagelijks leven tijdens de bezetting. Bij dezen alvast een fragment uit het verhaal van de jongeman die brandbommen maakte voor het verzet en daarbij zwaar gewond raakte. (Audio, opent in nieuw venster)

Er zijn meerdere verhalen over blinden die een verzetskrant verzorgden, zelfs één in braille. Tevens doet een overlevende van een werkkamp in Berlijn zijn verhaal en wordt er stilgestaan bij de Jodenvervolging. 

Bestellen

De special 75 jaar Vrijheid verschijnt op Daisy-cd en duurt ruim 4 uur. De special is aan te vragen bij Bibliotheekservice Passend Lezen: 070 – 338 15 00, of per e-mail: klanten@passendlezen.nl. De special is ook beschikbaar als streaming exemplaar via de www.passendlezen.nl

Er is ook een braillepagina van de verzetskrant beschikbaar. Geef in dit geval bij het bestellen van de special aan dat je deze wilt ontvangen.