Zienswijs

Paralympische en andere ambities in Zienswijs 11


“Gewoon je eigen bochten inzetten op het tijdstip dat jíj wilt, dat is het ultieme gevoel van vrijheid.” Aan het woord is Maaike Bennink, de eerste slechtziende skiër met paralympische ambitie vanuit Nederland. In Zienswijs 11 vertelt ze hoe ze op het idee kwam om deze sport te gaan beoefenen. Hier alvast een fragment.

Een tweede interview in Zienswijs is minder dynamisch, maar gaat ook over een stap waar moed voor nodig was: Aline Timmermans kreeg de diagnose RP en maakte een prentenboek om (haar) kinderen uit te leggen wat zo’n oogziekte betekent. Het ligt inmiddels in de boekhandel.

Naast deze interviews zit ook dit nummer van Zienswijs weer propvol met informatieve artikelen, nieuws, ervaringsverhalen en tips. 

Over Zienswijs

Zienswijs is hét luistermagazine voor mensen die op latere leeftijd blind of slechtziend worden. In Zienswijs ook: nieuws, achtergronden, commentaar en een lekkere column. Vraag een proefnummer aan of regel meteen een abonnement bij Passend Lezen: Tel. 070 - 338 15 00 E-mail: klanten@passendlezen.nl