Zienswijs

Zienswijs 3: Over zeilen, gitaarspelen en meer

‘Ik ga toch op m’n 71e niet meer leren zeilen!’ riep Esmoreit Douwes Dekker toen ze op de Ziezobeurs werd aangesproken door iemand van Sailwise. Maar omdat ze wel van uitdagingen houdt, ging ze tóch een week op zeilvakantie en nu is ze er helemaal aan verslingerd. In Zienswijs 3 wordt Esmoreit geïnterviewd door Petra de Jong en ze vertelt smakelijk over haar reis-avonturen. 

Een tweede interview, met Ludwig Petersen, is bedachtzamer van toon. Ludwig maakte vroeger zelf gitaren, maar door zijn slechtziendheid gaat dat niet meer. Spelen lukt nog wel en hij laat redactrice Monique horen hoe zijn beste gitaar klinkt.

Verder in de nieuwe Zienswijs o.a. : Debbie Marchena over het ontwikkelen van de Light up cane, waarschuwingslabels op fietsen die in Purmerend geleidelijnen blokkeren, is braillemarkering op medicijndoosjes zinvol? Merel verliest haar gehoor én zicht – en praktische tips bij het tandemfietsen. 

Over Zienswijs

Zienswijs is hét luistermagazine voor mensen die op latere leeftijd blind of slechtziend worden. In Zienswijs ook: nieuws, achtergronden, commentaar en een lekkere column. Vraag een proefnummer aan of regel meteen een abonnement bij Passend Lezen: Tel. 070 - 338 15 00 E-mail: klanten@passendlezen.nl