Wie zijn wij?

De Voorste Kamer bestaat uit een groep journalisten die als onafhankelijke redactie verantwoordelijk is voor de inhoud van deze website. Daarnaast maakt de redactie ook een aantal luistermagazines voor blinden en slechtzienden. Hiervoor maakt de redactie gebruik van een netwerk aan freelance-redacteuren, al dan niet uit de doelgroep.

De redactie wordt betaald door Dedicon, die op haar beurt ook voor dit onderdeel gesubsidieerd wordt door de Koninklijke Bibliotheek. Desondanks is Voorste Kamer onafhankelijk. Dat betekent dat zij qua nieuwsgaring en de verwoording daarvan onafhankelijk is van een organisatie. Dat is nuttig, want daardoor kan, mag en moet zij kritisch zijn. Vanzelfsprekend binnen de grenzen van betamelijkheid en altijd volgens de journalistieke beginselen van hoor en wederhoor.

De naam 'De Voorste Kamer', mocht je daar nieuwsgierig naar zijn, verwijst naar een onderdeel van het oog.

Magazines

De redactie van De Voorste Kamer is ook verantwoordelijk voor een aantal luistermagazines voor blinden en slechtzienden.

We zetten ze even op een rijtje:

“Moet je Horen”: over de wereld van blinden en slechtzienden, met onafhankelijk nieuws, discussie, tips, trucs, reportages, interviews, columns, agenda en ingezonden artikelen.

“Zienswijs”: slechtziend of blind op latere leeftijd: reportages, interviews, de medische stand van zaken, cultuur en ontspanning.

“Beeldspraak”: recensies van Nederlandse en in het Nederlands vertaalde literatuur, poëzie en proza.

“Pointe”: Proza en poëzie door blinden en slechtzienden. Schrijven en gelezen worden.

“Oorsmeer”: over hoorspel, radio en ander geluid.

“Cultuur Trends & Mode”: Tweewekelijks magazine om de luisteraar helemaal op de hoogte te brengen van de laatste cultuuruitingen. Beschrijvingen, reportages, interviews en artikelen. Met halfjaarlijks een special over de laatste mode en vier keer per jaar een uitgave over de laatste trends.

“Nieuw Computer Tijdschrift (NCT)”: blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de computerwereld, aanpassingen, elektronica, apps etc. Zoek niet zelf: hier staat alles op een rijtje.

“Mensenleven”: over relaties en seksualiteit als je blind of slechtziend bent. Met artikelen en ingezonden ervaringen van lezers.

 

Daarnaast brengt de Voorste Kamer een drietal jeugdbladen uit:

Hardop: voor kinderen van 6-9 jaar. Met verhalen, gedichten, spelletjes, een hoorspel, een boekentip en raadsels en moppen.

Klinkklaar: voor kinderen van 9-12 jaar. Boordevol informatie binnen een bepaald thema.

Zapp!: Het enige relevante luistermagazine voor jeugd vanaf 15 jaar!

 

Meer informatie aanvragen en inschrijven kan via klanten@passendlezen.nl of 070-3381500