Cultuur, Trends en Mode (CTM)

New York en Den Haag: Cultuur, Trends & Mode nummer 17

Sinds begin september komen de Kamerleden bijeen in hun nieuwe, tijdelijke vergaderzaal. Hoe ziet dat eruit? En vooral; hoe ziet het veelbesproken wandkunstwerk daar eruit? Vijf panelen met kluiten aarde waar al meteen veel reactie op kwam. Daarom een beschrijving, evenals van de drone die boven de Veluwe gaat cirkelen, op zoek naar bosbranden. Beluister het fragment.

Ook in deze CTM korte beschrijvingen van iconische plekken en bouwsels in New York, gemaakt bij het Trouw-artikel ‘Net als in de film’. Denk aan de Brooklyn en de Manhattan Bridge, maar ook aan de vele brandtrappen in de Bronx en aan de zogenaamde ‘Brownstone’-huizen. Verder aandacht voor de buitentrend van het skatepark (in Nederland), voor het New Yorkse kunstwerk dat 9/11 overleefde en voor foto’s van oorlogsleed in Ethiopië, te zien op het fotofestival in Perpignan.

Over CTM

Cultuur, Trends & Mode (CTM) biedt tweewekelijks een inkijkje in de hoogte- en dieptepunten van de beeldcultuur. Met treffende beeldbeschrijvingen van actuele foto’s, een spraakmakend nieuw gebouw en opvallende veranderingen in landschap en straatbeeld.

Een proefnummer of een abonnement op CTM vraag je aan bij: 

Passend Lezen, via klanten@passendlezen.nl of via 070 - 338 15 00.