Cultuur, Trends en Mode (CTM)

Beeldenstorm, brei-imperium en mr. Beast: CTM 22

Baltische landen halen gestaag Sovjetmonumenten en -standbeelden neer. En bij de recente klimaatprotesten moesten wereldberoemde kunstwerken het ontgelden; Bianca Stigter geeft in NRC een fascinerende beschouwing op het fenomeen ‘beeldenstorm’. 

En: ‘Nederlandse breiers houden van blauw.’ Brei-imperium Stephen & Penelopelaat zien dat het stoffige imago wat breien soms met zich meebrengt, verleden tijd is. Hier alvast een fragment. En al eens een extreme stunt gezien van Mr.Beast: de populairste youtuber ooit? Terug van weggeweest: Gabber en jawel.. de operette.

Tot slot in deze nieuwste Cultuur, Trends & Mode ruim aandacht voor The New Stijl. Een boek over typisch Nederlands ontwerp, wat is dat, wat is er zo goed aan en moet het niet eens anders?

Over CTM

Cultuur, Trends & Mode (CTM) biedt tweewekelijks een inkijkje in de hoogte- en dieptepunten van de beeldcultuur. Met treffende beeldbeschrijvingen van actuele foto’s, een spraakmakend nieuw gebouw en opvallende veranderingen in landschap en straatbeeld.

Een proefnummer of een abonnement op CTM vraag je aan bij: 

Passend Lezen, via klanten@passendlezen.nl of via 070 - 338 15 00.