Moet je Horen

In Moet je Horen nummer 9:

Af en toe komen er onderzoeken langs waar we wel nieuwsgierig naar zijn. Zo spreken we in deze Moet je Horen over de toegankelijkheid van de Nederlandse omroep. Hopelijk een onderzoek waar onze lezer wat aan heeft.

Daarna in Tips en Trucs onder meer: uitgebreide tips om Windows toegankelijker te maken. Ook is er een nieuw brailleboek met de lekkerste pizza-recepten. Ook is er een nieuwe routeplanner van de fietsersbond. 

In haar column beschrijft Corrie Balemans de zomergasten in haar tuin. 

Corine de Leeuw is counselor, en dat is weer heel iets anders dan een coach. Ze is zelf blind en weet daarom des te beter waar haar klanten behoefte aan hebben. Wij spraken met haar. Hier alvast een fragment: 

Het Beeld van de Maand beschrijft de foto van de opeengepakte vluchtelingen in de laadruimte van een vrachtvliegtuig vlak voor vertrek uit Afghanistan. 
Daarna de Agenda en we zijn blij dat er weer zoveel evenementen op stapel staan de komende tijd: je kunt gaan sporten en wandelen, naar het museum of naar een kerstcircus. Het is teveel om op te noemen, maar wij doen het toch en zetten alle activiteiten op een rijtje. 

In de rubriek Ingezonden onder andere een prachtig verhaal van een doofblinde lezer die haar gevoelens voor ons uit de doeken doet. Verder een vraag naar de aantallen mensen met een leesbeperking. En graag uw aandacht voor de bijzondere Special over de klimaatveranderingen onder de titel ‘Te nat of te droog’. 

Helemaal aan het eind de lezersadvertenties.

Over Moet je Horen

‘Moet je Horen’ bericht maandelijks over de wereld van blinden en slechtzienden, met onafhankelijk nieuws, discussie, tips, trucs, reportages, interviews, columns, agenda en ingezonden artikelen. Abonneren op Moet je Horen kan via www.passendlezen.nl Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl