Klinkklaar

Klinkklaar 3: Paarden

Ze zijn er in vele soorten en maten: een veulen, een pony, een paard, een Shetlander. En de allerkleinste soort.. de Falabella. Paarden hebben geen kop en staart, maar een hoofd en benen. Waarom eigenlijk? En hoe zag het allereerste paardje eruit, in de oertijd?

Speciaal voor Op Stap maakte Elian een uitstapje naar de manege, waar de baasjes van de paarden Nachira en Doerak graag vertellen over hun liefde voor paarden.

Maar het gaat niet alleen over ‘gewone’ paarden. Nee, we nemen ook een duik diep in de zee en leren over zeepaardjes. Onderweg hoor je in de verhalen misschien een hobbelpaard voorbij hobbelen en maak je kennis met het langste paard dat er bestaat.

Dus waar wacht je nog op? Hop in galop, luister hier alvast naar een fragment van Klinkklaar 3. (Audio, opent in nieuw venster).

Over Klinkklaar

Klinkklaar is een audiotijdschrift voor kinderen met een leeshandicap van 9 t/m 12 jaar. Elke vier weken is er een nieuw nummer over een ander thema.

Je kunt een proefnummer of een abonnement aanvragen via www.passendlezen.nl Bellen kan ook, naar 070 - 338 15 00 of stuur een mail (mét je naam en adres) naar klanten@passendlezen.nl