Klinkklaar

Klinkklaar 10: Bij mij thuis

Bij wie thuis? Bij mij? Bij jou? Ja – eigenlijk bij iedereen thuis. En het leuke is, bij iedereen is het weer anders. Maar wat is dat eigenlijk ‘thuis’ – wanneer voel je je thuis? En in wat voor een huis wonen de meeste Nederlanders? Daarover lezen we in deze Klinkklaar.

En dit nummer staat dus helemaal in het teken van de Kinderboekenweek, en dat betekent: een hele stapel boeken en spannende verhalen. We lezen stukjes voor uit de boeken die een zilveren griffel wonnen. Zo maak je kennis met de tweeling Silke en Janis die op de vlucht zijn in het boek ‘de kaarten van madame Petrova’. En ga je in ‘Kinderen van het drijfzand’ mee op reis met Simi, naar haar oma in Nigeria.

In Tjiftjaf lezen we voor uit ‘briljante planten’ – over plantengedrag en vol met interessante plantenweetjes. In een van de verhalen wil de Vos graag een spreekbeurt houden over ganzen en we gaan ook nog even op bezoek bij de slak… maar zijn huis blijkt een beetje te krap te zijn.

Heb je zin om mee te lezen? Ga er maar goed voor zitten. Op een fijne stoel met wat drinken erbij. Of lekker in een hoekje van het huis, waar niemand je kan vinden – zodat je ook niet gestoord kan worden tijdens het luisteren naar deze Klinkklaar. Veel plezier!

Luister hier alvast naar een fragment van Klinkklaar 10 (Audio, opent in nieuw venster)

Over Klinkklaar

Klinkklaar is een audiotijdschrift voor kinderen met een leeshandicap van 9 t/m 12 jaar. Elke vier weken is er een nieuw nummer over een ander thema.

Je kunt een proefnummer of een abonnement aanvragen via www.passendlezen.nl Bellen kan ook, naar 070 - 338 15 00 of stuur een mail (mét je naam en adres) naar klanten@passendlezen.nl