Klinkklaar

Klinkklaar 5: streepje voor

Speciaal voor deze Klinkklaar trok Roos haar streepjestrui aan en Thomas zijn gestreepte lievelingssokken, passend bij het thema. Want niet alleen de lezers zijn gestreept, ook de inhoud natuurlijk!

Zo hebben we het in Tjiftjaf over zebra’s – weet je bijvoorbeeld waarom een zebra strepen heeft? In Snappie gaat het over streepjescodes in de supermarkt. En pas op als je een boos bijtje hoort zoemen – dat is Bobbie uit een van de verhalen.

We leggen je uit hoe een thermometer werkt (met streepjes natuurlijk) en hoe je met behulp van de evenaar en strepen in de breedte en lengte kunt vertellen waar op aarde je bent.

Onze eigen Klink doet een spannend live-verslag vanuit de jungle. En dan hebben we nog niet alles afgestreept hoor. Wil je weten wat er allemaal nog meer te vertellen is over strepen? Beluister hier alvast een fragment.

Over Klinkklaar

Klinkklaar is een audiotijdschrift voor kinderen met een leeshandicap van 9 t/m 12 jaar. Elke vier weken is er een nieuw nummer over een ander thema.

Je kunt een proefnummer of een abonnement aanvragen via www.passendlezen.nl Bellen kan ook, naar 070 - 338 15 00 of stuur een mail (mét je naam en adres) naar klanten@passendlezen.nl