Beeldspraak

Een voorjaarswandeling in november

In het novembernummer van Beeldspraak maken we met A.H.J. Dautzenberg een voorjaarswandeling door Limburg, met volop zingende vogels. Het is een deel van de podcast die de schrijver maakte naar aanleiding van Gorters Mei.

Hoe betrouwbaar zijn de opgeschreven herinneringen van een schrijver? Geheugenexpert Douwe Draaisma verzamelde en besprak herinneringen van beroemde schrijvers, dichters en kunstenaars in een bloemlezing. 

Stefan Hertmans houdt op 19 november de Van der Leeuw lezing 2021 met als titel ‘Van wie is de verbeelding’. In een interview in de Volkskrant vertelt hij over zijn ‘pleidooi voor het je verplaatsen in de ander’. 

Verder in Beeldspraak 11 interviews met Patricia Lockwood, Karl Ove Knausgard, en heel kort met de nu 70-jarige A.F.Th. van der Heijden. Uit de nieuwe roman ‘Miniapolis’ van Rob van Essen is er een leesfragment en natuurlijk zijn er recensies van nieuw verschenen titels. Na het beluisteren van deze Beeldspraak stel je moeiteloos een verlanglijstje samen van binnenkort te lezen boeken. 

Over Beeldspraak

Beeldspraak is een luistertijdschrift dat maandelijks een overzicht geeft van wat er speelt op het gebied van literatuur. Voor iedereen die een leeshandicap heeft, maar wél van literatuur houdt. Abonneren op Beeldspraak kan via www.passendlezen.nl Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl