Beeldspraak

Vertalen, Proust, mislukte liefde en meer in Beeldspraak 11

Het vertalen van romans is een prachtig vak, vinden vertalers zelf. En dat is maar goed ook, want voor geld of roem hoef je er niet aan te beginnen. Hoe lang blijven mensen nog kiezen voor dit vak, dat serieuze nadelen heeft? In Beeldspraak 11 laten we er een artikel over horen uit NRC, door Eva Peek. Bij dezen alvast een fragment.

Tim Krabbé schreef de roman ‘Onkrijgbaarheid’ over een liefde die maar niet wil lukken. Hij werd erover geïnterviewd in de Volkskrant.

18 november was het honderd jaar geleden dat Marcel Proust stierf. Veel kranten besteedden er aandacht aan. In Trouw vertelt hoogleraar Ieme van der Poel over haar boek ‘De tijdmachine van Marcel Proust’ dat kort geleden werd gepubliceerd.

Dat alles is te horen in Beeldspraak 11, naast recensies van en twee leesfragmenten uit nieuw verschenen boeken. 
 

Over Beeldspraak

Beeldspraak is een luistertijdschrift dat maandelijks een overzicht geeft van wat er speelt op het gebied van literatuur. Voor iedereen die een leeshandicap heeft, maar wél van literatuur houdt. Abonneren op Beeldspraak kan via www.passendlezen.nl Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl