Beeldspraak

Lezenslessen, een roadnovel en diverse verhalen in Beeldspraak 8

Beeldspraak 8 begint met de beschrijving van de LocHal in Tilburg. Een bijzondere bibliotheek in een enorme hal waar vroeger locomotieven gerepareerd werden. 

In zijn Essay Lezenslessen, verschenen in de Volkskrant, wandelt Arnon Grunberg met grote stappen door zijn eigen literaire geschiedenis. Van Der Struwwelpeter, waarin het met ondeugende kinderen heerlijk-griezelig slecht afloopt, langs Tonke Dragt en W.F. Hermans, naar de thrillers van Patricia Highsmith. 

Eva Coolen schreef ‘Regeneratie’, een roadnovel. In een interview in AD vertelt ze dat het boek behoorlijk autobiografisch is. 
In dit augustusnummer van Beeldspraak ook verschillende verhalen. Zoals ‘Glamping’, een verhaal van Vincent Kortmann uit Hollands Maandblad, een hoofdstuk uit Levenshonger, de nieuwe roman van Marie Kessels en deel 1 van feuilleton De Golf van Franca Treur, onlangs als boek verschenen.

En verder natuurlijk besprekingen van recent uitgekomen titels. Na drie uur Beeldspraak ben je weer behoorlijk op de hoogte van wat er speelt in boekenland. 

Over Beeldspraak

Beeldspraak is een luistertijdschrift dat maandelijks een overzicht geeft van wat er speelt op het gebied van literatuur. Voor iedereen die een leeshandicap heeft, maar wél van literatuur houdt. Abonneren op Beeldspraak kan via www.passendlezen.nl Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl