Beeldspraak

Auteursportetten, Roald Dahl en de Boekenweek in Beeldspraak 3


Jezelf presenteren in de media, dat is voor een schrijver bijna een voorwaarde om je boek te verkopen. Toch is het niet zo nieuw als je zou denken. Vondel en Bilderdijk wisten al dat imago belangrijk was voor je boek. Beeldspraak 3 begint met de Geschiedenis van het Nederlandse auteursportret. 

De boeken van Roald Dahl en de aanpassingen in de nieuwste (Engelstalige) druk zijn de afgelopen maand heftig in de media besproken. Loes Reijmer zet in een essay in de Volkskrant veel boze beweringen op een rijtje en gaat na wat er eigenlijk van klopt. 

Natuurlijk speelt ook de Boekenweek een belangrijke rol in de nieuwe Beeldspraak. We namen een bespreking op van het geschenk, van het essay en van het gedicht - en tenslotte een artikel over het ‘gedoe’ dat er altijd wel is rond de Boekenweek. 

Verder een interview (uit Trouw) met Alex Boogers, over zijn nieuwe roman ‘Wij zijn van diamant’ en natuurlijk een aantal recensies van nieuw verschenen titels. 

Over Beeldspraak

Beeldspraak is een luistertijdschrift dat maandelijks een overzicht geeft van wat er speelt op het gebied van literatuur. Voor iedereen die een leeshandicap heeft, maar wél van literatuur houdt. Abonneren op Beeldspraak kan via www.passendlezen.nl Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl