Oorlogsboeken, verhalen en de Kunst van het nietsdoen in Beeldspraak 5

In het meinummer van Beeldspraak komen verschillende boeken over WO II voorbij. Twee Klassiekers: De Aanslag van Harry Mulisch en De SS-ers van Armando en Hans Sleutelaar, dat bij het verschijnen veel stof deed opwaaien. En Het raadsel van Femma, door Els van Diggele, net verschenen en ook niet onomstreden.

Verder onder andere: een interview met Rob Schouten, die afscheid nam als columnist van Trouw. Een verhaal van Robert Welagen waarin een schrijver zich tegenstribbelend laat interviewen. Een leesfragment uit de nieuwe roman Hamnet van Maggie O’Farell.  De nieuwe vertaling van een oud werk van de Japanse dichter Kenko: De kunst van het nietsdoen, waarvan u hier een klein fragment hoort. Voor sommigen onder ons een zeer toepasselijk werk in deze tijd. En natuurlijk recensies van nieuwe romans.

Over Beeldspraak

Beeldspraak is een luistertijdschrift dat maandelijks een overzicht geeft van wat er speelt op het gebied van literatuur. Voor iedereen die een leeshandicap heeft, maar wél van literatuur houdt. Abonneren op Beeldspraak kan via passendlezen.nl  Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl