Blinde kinderen lezen voor het eerst Donald Duck

Op de Visio-school in Huizen konden op donderdag 24 mei blinde kinderen kennismaken met Donald Duck. Onder grote belangstelling van de pers werd 'Hier is Donald Duck' gepresenteerd, een speciale voel-editie van de beroemde strip. 'Een eenmalig collectorsitem,' staat voorin in braille en in drukletters, want van deze map bestaat maar een beperkt aantal exemplaren. 

Het is een dikke map, want aan iemand die helemaal niets ziet, leg je niet zomaar even uit hoe Donald, Katrien en Dagobert Duck er uit zien. Van elke figuur zit een reliëftekening in de map. Ook zijn er reliëftekeningen van tekstballonnen en de uitroepen die je in strips vaak tegenkomt. En er zit een cd bij met beschrijvingen. 

De eerste Donald Duck voor blinden werd uitgereikt door Joan Lommen, hoofdredacteur van Donald Duck, aan de 15-jarige, blinde Twan Driessen. Hij verdiept zich enthousiast in de map, net als een groepje medeleerlingen. Allemaal kenden ze het tijdschrift natuurlijk van naam, maar nu begrijpen ze eindelijk wat er nu eigenlijk in staat. 

Het idee om deze speciale editie te maken kwam van Dedicon en Joan Lommen vertelt dat uitgever Sanoma er graag aan wilden meewerken. De kosten van het project worden gedragen door de Koninklijke Bibliotheek. 

De map 'Hier is Donald Duck' is niet in de winkel te koop, maar kan aangevraagd worden bij Bibliotheekservice Passend Lezen. Abonnees krijgen de map gratis thuisgestuurd.