Vwo-diploma behaald, revalideren maar!

Als je als blinde leerling je vwo-diploma hebt behaald op een reguliere middelbare school, kun je daarna natuurlijk meteen gaan studeren. Maar in deze vreemde tijden is het misschien wel verstandig om eerst te gaan revalideren bij Visio Het Loo Erf in Apeldoorn, ook al zitten daar natuurlijk allerlei haken en ogen aan.

Dat betoogt de 18-jarige Twan Driessen uit Druten in de allernieuwste Zapp!, die van de maand november. Want hoewel Twan geen voorstander is van speciaal onderwijs, zijn zelfstandigheid en mobiliteit voor blinden en slechtzienden zeer belangrijk. Daarvoor kun je gelukkig wel prima bij Visio terecht, zo kun je horen in dit fragment.

Behalve revalideren en zelfstandig worden heeft Twan er in dit tussenjaar ook een klein baantje bij gekregen. Hij zal incidenteel reportages en interviews verzorgen voor Zapp!, iets wat hij in de toekomst misschien zelfs vakmatig wil gaan doen, mocht de studie Social Work volgend jaar onverhoopt toch geen succes blijken.

Verder staan we stil bij een boek van Schiavone, ontleden we de muziek van Dopebwoy, lachen we om Borat, spelen we tien toegankelijke games met de Google Home, bespreken we 7 of 8 emoties die je niet alleen bij mensen maar ook bij dieren tegenkomt, en balen de voorlezers nog steeds dat ze niet samen in één studio mogen zijn. 

Dat en nog véél meer kun je lezen in Zapp! nr.11, die je kunt aanvragen bij:
Passend Lezen:
Email: klanten@passendlezen.nl 
Telefoon: 070 - 338 15 00.