Nieuw meldpunt ontoegankelijke apps

Er is sinds kort een nieuw platform aan het digitale firmament en dat platform heeft onlangs ook nog een meldpunt geopend waar mensen melding kunnen maken van ontoegankelijke apps. Met name in het leven geroepen voor blinden en slechtzienden, maar eigenlijk voor iedereen een uitkomst.

In NCT nr. 11 van de maand november is een uitgebreid interview te horen met de ontwikkelaar en bedenker van dit platform, dat de zeer toegankelijke naam Appt meekreeg: Jan Jaap de Groot. Hij vertelt onder andere dat bedrijven nog steeds erg laconiek omgaan met digitale toegankelijkheid, zo hoor je in dit fragment.

In onze Vrije Schrijfruimte vertelt een abonnee een vermakelijke verhaal over zelfstandig van huis naar werk reizen en daarbij je ogen helemaal niet nodig te hebben, en een andere abonnee verhaalt al even vermakelijk hoe je bestanden overzet, min of meer geholpen door een zenuwachtige medewerker van Apple.

Daarnaast ook nog twee oproepen waarin de expertise, medewerking of gewoon een handje worden gevraagd aan onze abonnees, en een artikel over de spraakherkenner die bijles nodig heeft.

Ook de artikelen uit de gespecialiseerde bladen als Computer Totaal, Computer Idee en Digitaalgids hebben deze maand een hoge actualiteitswaarde en zijn uiteraard ook weer uiterst informatief.

Een proefnummer of een abonnement op NCT vraag je aan bij:
Passend Lezen, via Klanten@passendlezen.nl, of 070 - 338 15 00.

De URL’s uit NCT van de maand november kun je nog eens nalezen via dit Pdf-document.