Literatuur in de stad 

In het centrum van Amsterdam hangen metershoge posters van ‘Ilyas’, de nieuwe roman van Ernest van der Kwast. Ook duikt op allerlei plekken het gezicht op van Marieke Lucas Rijneveld, met reclame voor ‘Mijn lieve gunsteling’, opvolger van haar bekroonde debuutroman. Natuurlijk krijgen die twee boeken in de nieuwe editie van Beeldspraak een plekje. In het thema ‘tien jaar na Mulisch’ dood’ viel de keuze op een verfrissend artikel van Toef Jaeger, die uitlegt waarom het goed is dat we van ‘de grote drie’ af zijn. 


Verder drie interviews en een verhelderend stuk over de vertaling van ‘De bagage’ van Monica Helfer. Het woord Bagage blijkt in het Duits toch een heel andere lading te hebben dan in het Nederlands. 
Een wonderlijke bijdrage is een fragment van de podcast bij het experimentele boek ‘Aslast’ van J.H.A. Dautzenberg. Al deze artikelen, recensies en meer zijn te vinden in Beeldspraak nummer 11 van 2020.
 

Over Beeldspraak

Beeldspraak is een luistertijdschrift dat maandelijks een overzicht geeft van wat er speelt op het gebied van literatuur. Voor iedereen die een leeshandicap heeft, maar wél van literatuur houdt. Abonneren op Beeldspraak kan via passendlezen.nl  Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl