Medeoprichter Moet je Horen geridderd

De blinde Jan Feenstra (72) is tijdens het jaarlijkse Sportgala in Meppel geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Feenstra heeft zich jarenlang ingezet als vrijwilliger voor de Meppelse samenleving. 

Sinds hij blind werd in 1966, is hij als vrijwilliger actief bij de Nederlandse Blindenbond, nu de Oogvereniging. Hij heeft zich jarenlang ingezet voor de belangen van blinden in Nederland. Zo hielp hij mensen die op oudere leeftijd blind werden door ze bekend te maken met de hulpmiddelen die er voor deze doelgroep zijn.

Tussen 1980 en 1985 was hij actief bij de Stichting Dedicon, een stichting die vormen van anders lezen ontwikkelt. De heer Feenstra stond aan de basis van het luistermagazine ‘Moet je horen’ voor blinden en slechtzienden in Nederland.

Sportief

Daarnaast is de heer Feenstra vooral actief geweest op sportief gebied. Zo werd hij eind jaren tachtig  
vrijwilliger bij het Meppeler Sportgala, is hij jarenlang vrijwilliger en voorzitter bij topbasketbal Meppel ‘Red Giants/Computerij’ geweest, en is hij actief geweest voor voetbalvereniging MSC. Eind jaren zeventig nam de sportieve Feenstra als blinde zwemmer bovendien deel aan de Paralympics in Toronto.

Ook wijkvereniging Oosterboer en de Stichting Meppel Vol Vaart hebben mogen rekenen op zijn inzet. Evenals Stichting Cultureel Centrum De Plataan en Vrienden van de Stichting Hospice Meppel. Sinds 2011/2012 zet Feenstra zich bovendien actief in voor de vereniging IVN natuur & educatie, om mensen de natuur te laten beleven en de waarde ervan te laten ontdekken.

Al deze wapenfeiten bij elkaar waren voor de koning voldoende reden om Feenstra te vereren met een lintje.