NCT

De Opdrachten app wordt vervolgd in NCT nr.10

Na de boeiende en informatieve serie artikelen over de Opdrachten app van Jan Drenth en Ige de Haan zijn er toch nog een aantal zaken blijven liggen en wat vragen onbeantwoord gebleven die beide heren in de nieuwste NCT met alle plezier met beide handen aangrijpen om een mooi vervolg te geven aan deze app.

In dit -zo zou je kunnen zeggen- zevende deel van de Opdrachten app zou met name worden stilgestaan bij de app in combinatie met de Apple Watch, maar na de update van Watch OS 7 is hierin helaas verandering gekomen. Gelukkig bleef er genoeg over om een nieuw deel aan de serie toe te voegen en om de wereld wat gemakkelijker en toegankelijker te maken. Dat hoor je dus in NCT nummer 10, van de maand oktober, en ook in dit fragment.

Ook zetten we een aantal apps betreffende reizen met het Openbaar Vervoer op een handig rijtje, en vragen we ons af wat nu eigenlijk een handig en toegankelijke audioprogramma is, naast Audacity en Goldwave. En heb je wel eens van Audiotorial gehoord? Over online storytelling? Nu wel!

Zomaar een kleine greep uit alles wat langskomt in NCT van oktober, -naast alle nieuwtjes, overige apps, en interessante artikelen uit de media-, die je gewoon kunt aanvragen bij de Bibliotheekservice die we vaak gewoon Passend Lezen noemen.

De internetadressen uit NCT van oktober 2021 kun je nog eens nalezen via dit PDF-document.
 

Over NCT

Met NCT blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de computerwereld, hulpmiddelen, aanpassingen, elektronica, apps etc. Zoek niet zelf: hier staat alles op een rijtje. Met vaste rubrieken als Apps, Nieuws, Vrije Schrijfruimte, Helpmenu, Mediafiles en regelmatig een reportage of interview. 

Een proefnummer of een abonnement op NCT vraag je aan bij:
Passend Lezen, via klanten@passendlezen.nl of 070 - 338 15 00.