Week van de Toegankelijkheid duurt maanden in NCT

In de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid, die duurde van 5 tot en met 11 oktober, werd dit jaar extra aandacht gevraagd voor Digitale Toegankelijkheid. Uit onderzoek is gebleken dat websites en apps maar zelden voldoen aan de toegankelijkheidseisen, zodat mensen met een beperking er niet zelfstandig hun weg in kunnen vinden.

In NCT blijkt dit thema nu al maanden van groot belang te zijn, getuige interviews en reportages in alle soorten en maten. Digitale Toegankelijkheid is namelijk van het allergrootste belang, zo vinden platforms als digitaaltoegankelijk.com en Appt. Vandaar opnieuw extra aandacht voor dit thema in de allernieuwste NCT, die van de maand oktober.

Verder kunnen we Android eenvoudiger maken en hoor je daar een bespreking over, en komt ook corona weer even langs in de vorm van de Coronamelder, en ook vragen we ons af wat dit virus allemaal betekent voor mensen met een visuele en/of auditieve beperking.

Daarnaast hoor je natuurlijk weer de nodige tips, vragen en antwoorden, een verzoek aan Apple, nieuws, apps en interessante artikelen uit computerbladen.

Een proefnummer of een abonnement op NCT vraag je aan bij:
Bibliotheekservice Passend Lezen, 
via mail: Klanten@passendlezen.nl, 
of telefoonnummer: 070 - 338 15 00.

De URL’s die langskwamen in NCT nr. 10 kun je nog eens nalezen via dit Pdf-document.