Ouderen (net echte mensen) in Trendseditie CTM

Of liever: senioren? Plussers wellicht, of ‘yeppers’; young elderly persons? Wat te denken van ‘advancers’? 
Hoe dan ook, een Trendeditie van Cultuur, Trends & Mode gewijd aan niet-jong. Een omvangrijke en diverse groep die te maken heeft met fikse beeldvorming. En kijk; dat maakt dit thema weer een echt Trends-CTM onderwerp. 

Je verneemt in CTM 4 hoe die dominante beelden, soms clichébeelden, eruit zien. Van enerzijds louter superafhankelijke, superkwetsbare ouderen en anderzijds superonafhankelijke, supervitale ouderen. Je leest ook wat de gevolgen zijn van de eenzijdige beeldvorming; al eens van ‘ageism’ gehoord? En je hoort een interview met fotograaf Romi Tweebeeke die met het platform Inside Oud juist probeert met eerlijke beeldverhalen te komen; in haar geval uit de ouderenzorg. Een fragment.

Zoals het een echte Trends-CTM betaamt is er ook aandacht voor nieuwe technieken en design. Een slimme vloer bijvoorbeeld, die kan voorspellen wanneer mensen gaan vallen. En waarom ben je voor zorgproducten en hulpmiddelen vaak veroordeeld tot een ontwerp waarin geen sprankje plezier te bespeuren valt? Dat kan anders; want je bent oud, en je wilt wat. Net echte mensen, die ouderen…

Over Cultuur, Trends & Mode

CTM biedt tweewekelijks een inkijkje in de hoogte- en dieptepunten van de beeldcultuur. Regelmatig kunt u een pakkende beeldbeschrijving verwachten bij een actuele foto, een spraakmakend nieuw gebouw of een kunstwerk in de openbare ruimte. Ook houdt CTM u op de hoogte van opvallende veranderingen in landschap en straatbeeld.

Vier edities per jaar verschijnt CTM als Trendsnummer, volledig gewijd aan één maatschappelijke trend mét zijn visuele gevolgen. Twee nummers per jaar draait alles om mode en kleding. Welke collecties hangen er in winkels, welk modebeeld kleurt de straat?

Cultuur, Trends & Mode wordt gemaakt door de redactie van de Voorste Kamer en wordt verstrekt (Daisy en streaming) door Bibliotheekservice Passend Lezen of de lokale bibliotheek. Een abonnement valt binnen het lidmaatschap van Bibliotheekservice Passend Lezen. Raadpleeg de website www.passendlezen.nl voor meer informatie.