'Op de tast' In Moet je Horen 2

In januari ging in Amsterdam de documentaire ‘Op de Tast’ in première. De film laat zien hoe Ronald en Marianne Polderman, beiden blind en rond de zeventig jaar oud, hun weg vinden in het dagelijks leven en hoe zij tot het besluit komen hun woonplaats Amsterdam, te verruilen voor een appartement in het Schild op de rustige Veluwe. Moet je Horen was erbij, zag de film, die was voorzien van audiodescriptie, en sprak met de betrokkenen. Hier alvast een fragment.

Corrie Balemans haalt in haar column oude herinneringen naar boven over boze buren.

In de reportage het verhaal over de iBeacons: bakens in de openbare ruimte die blinden en slechtzienden kunnen helpen de weg te vinden. Een uitgebreid verslag van een bijeenkomst eind vorig jaar.

In het Nieuws: Elian Deenik ging naar een bijeenkomst van blinde en slechtziende ouders. Een hele reis, maar zelfs de NS werkte mee.

Het Beeld van de Maand beschrijft de bosbranden in Australië. 

Verder de vaste rubrieken Agenda, Tips en Trucs, Uit de Media en Ingezonden. 

Over Moet je Horen

‘Moet je Horen’ bericht maandelijks over de wereld van blinden en slechtzienden, met onafhankelijk nieuws, discussie, tips, trucs, reportages, interviews, columns, agenda en ingezonden artikelen. Abonneren op Moet je Horen kan via www.passendlezen.nl Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl