Nieuwe editie Klinkklaar

“Sjonge,” zucht voorlezer Bas, “nu moet ik dus een tekst voorlezen waarin iemand spéélt dat ie slecht Engels spreekt…” De vaste voorlezers van het luistertijdschrift Klinkklaar staan regelmatig voor uitdagingen. Maar dat maakt het nou juist zo leuk om dit kinderblad voor te lezen. Deze keer, in editie 11, gaat het over “Nep of Echt”. 

Er wordt in dit nummer gelogen en geschmierd Er wordt geschrokken van nepspinnen en zogenaamd met een nepneus op gelezen. Natuurlijk komen er ook serieuze zaken aan bod, zoals bedrog op internet en allerlei toepassingen van robots. Maar zelfs iets ernstigs als een beenprothese wordt een bijzonder vrolijk item in het lied van Bas: “Het been van ome Herman is echt ontzettend nep. Toch zegt hij telkens vrolijk; “Ik ben blij dat ik hem heb!" Luisterend naar dat swingende liedje kunnen we bijna niet stil blijven zitten. Altijd weer leuk, de opname van Klinkklaar. 

Klinkklaar is een audiotijdschrift voor kinderen met een leeshandicap van 9 t/m 12 jaar. Elke vier weken is er een nieuw nummer met veel informatie en weetjes, een verhaal, een interview, muziek, moppen en meer. Steeds over een ander thema. Klinkklaar is verkrijgbaar via www.passendlezen.nl of via www.superboek.nl

Luister hier naar een fragment van Klinkklaar editie 11.