Nieuwe editie Cultuur, Trends en Mode

Een nieuw jaar betekent een frisse blik op de visuele trends die 2019 gaat brengen. Maar ook: welke styling-, vakantie- en beautytrends horen bij 2018 en laten we daar? En welke tijdschriftcovers imponeerden het afgelopen jaar met opvallende beelden? Een uitgebreid artikel ook over de Utrechtse navolgers van de grote Italiaanse meester Caravaggio. Deze tentoonstelling in het Centraal Museum in Utrecht trekt namelijk her en der flink de aandacht. 

Vormgever Roos Meerman is volgens de Volkskrant hét designtalent van 2019. CTM biedt korte beeldbeschrijvingen bij haar werk. Zoals van haar zogenaamde ‘Tactile Orchestra’’ waarbij de titel al verraadt dat deze ontwerper veel doet met tast en geluid.

En wat heeft het luxe modemerk Gucci opeens met boeken en lezen? Dat hoor je allemaal in deze eerste CTM editie van 2019! En o ja: een foto van een ei op Instagram heeft sinds deze week de meeste likes ooit. Hoe ziet die foto er eigenlijk uit?! Luister hier alvast naar de beeldbeschrijving.

Over Cultuur, Trends & Mode

CTM biedt tweewekelijks een inkijkje in de hoogte- en dieptepunten van de beeldcultuur. Met regelmatig een pakkende beeldbeschrijving bij een actuele foto, een spraakmakend nieuw gebouw of een kunstwerk in de openbare ruimte. Ook houdt CTM u op de hoogte van opvallende veranderingen in landschap en straatbeeld. Vier edities per jaar verschijnt CTM als Trendsnummer, volledig gewijd aan één maatschappelijke trend mét zijn visuele gevolgen. Twee nummers per jaar draait alles om mode en kleding. Welke collecties hangen er in winkels, welk modebeeld kleurt de straat?
Een abonnement of proefnummer van CTM kan aangevraagd worden via www.passendlezen.nl