“Mijn wazige wereld” begint met “Hallo mooi mens”

Miranda Blomsma is haar hele leven al zeer slechtziend, maar dat weet ze eigenlijk pas sinds haar 17e.  Dat leidde een paar jaar geleden tot een flinke depressie. Sinds kort revalideert Miranda bij Visio t Loo Erf. Maar nog veel belangrijker: Ze vlogt over haar boeiende leven op Facebook, YouTube en Instagram. 

Deze filmpjes hebben de titel “Mijn wazige wereld” meegekregen, en worden steevast begonnen met de uitspraak “Hallo mooi mens”. Over deze filmpjes en over haar stichting “Uniek” spreekt ze met verslaggeefster Doreen ter Beest in de allernieuwste Zapp! Hier hoor je een kort fragment.

Verder staan we in de tweede Zapp! van 2020 uiteraard stil bij het coronavirus; komt Rachel Lourens langs met slimme kleding die blinde vrouwen laat stralen: gaan Mats, Robin en Mylan met make-up op naar school; en bespreken we de film Mind My Mind en het boek Taal voor de Leuk van Paulien Cornelisse. Oja, en nog veel meer, zoals robot-muziek, verliefdheid, en vakantie op Tenerife.

Zapp! is het enige relevante audiotijdschrift voor de blinde en slechtziende jeugd. Het is aan te vragen bij Bibliotheekservice Passend Lezen, bijvoorbeeld via emailadres klanten@passendlezen.nl of via telefoonnummer 070 - 338 15 00.