'Ik zal de wereld nooit meer zien'

Een paar dagen na de opname van Beeldspraak 5 werd bekend dat Rob van Essen de Libris Literatuurprijs 2019 won met zijn roman De goede zoon. We waren dus nét te laat voor een interview met hem. Gelukkig hebben we wél een interview met de winnaar van twee jaar geleden, Alfred Birney, over zijn nieuwste publicatie: Dagboek van Meneer B. Over het alter ego dat hij bedacht om zichzelf op de been te houden tijdens een burn-out. 

Verder zijn in dit nummer verschillende leesfragmenten te horen, bijvoorbeeld een confronterende dialoog uit 'De jongen die wilde mislukken', van Angela Wals en een voorpublicatie uit Ahmet Altans roman 'Ik zal de wereld' nooit meer zien, over zijn veroordeling tot een levenslange gevangenisstraf in een bizar proces zonder regels. Luister hier alvast naar een fragment. En zoals gewoonlijk veel recensies van nieuw verschenen boeken. 

Beeldspraak is een luistertijdschrift dat maandelijks een overzicht geeft van wat er speelt op het gebied van literatuur. Voor iedereen die een leeshandicap heeft, maar wél van literatuur houdt. Bestellen kan bij www.passendlezen.nl: Tel. 070 - 338 15 00, E-mail: klanten@passendlezen.nl