Het Ongeziene mag gezien worden

In de allereerste Zapp! van 2020 hebben we uitgebreid aandacht voor het fotoproject Seeing the Unseen. Ziende, slechtziende en blinde leerlingen werkten hierin samen volgens de ‘schilderen met licht’ methode waardoor blinden en slechtzienden ook foto's kunnen maken. 

De techniek is door fotograaf Anja Ligtenberg naar Nederland gehaald. Zij werkte en woonde in New York en kwam daar in aanraking met deze manier van werken, waarbij er in het donker gefotografeerd wordt en het licht wordt gecreëerd door middel van zaklampen.

Wat dat allemaal betekent is tot en met 6 februari te zien en te horen in Hotel Figi in Zeist. Sommige leerlingen hebben met veel plezier en liefde aan het project meegewerkt, anderen hadden er wat meer moeite mee, zoals je kunt horen in dit fragment.

Verder wordt er schoon schip gemaakt in deze Zapp!; hebben we het laatste nieuws betreffende Nikki de Jager; de muziek van Snelle en Billy Eilish wordt besproken; we vragen ons af waarom sommige mensen nagelbijten; en we vertellen wat je beter niet kunt zeggen tijdens een ruzie.

Uiteraard komt er ook weer een interessant boek voorbij, dat je samen met deze Zapp! weer kunt aanvragen bij Passend Lezen:
Email: klanten@passendlezen.nl . 
Tel: 070 - 338 15 00.