Goalballen is goed voor je, ook in 2020!

Goalball, -je-weet-wel, die leuke balsport voor mensen met een visuele handicap, die in 1946 bedacht werd door de Oostenrijker Hanz Lorenzen en de Duitser Sepp Reindle ter rehabilitatie van veteranen uit de Tweede Wereldoorlog met een visuele handicap-, is een zeer intensieve sport.

En als je dat nog niet wist, dan moet je maar eens luisteren naar de reportage die Doreen ter Beest maakte in de allerlaatste Zapp! van 2019. Behalve dat je hoort dat Goalball zeer intensief is en dat je dus de overtollige kerstkilo’s er weer af kunt trainen, hoor je ook wat je allemaal voor kleren aan moet. Trouwens, dat hoor je ook in dit fragment.  

Verder komt de Top 2000 uitgebreid aan bod, is er een boek over de ontstaansgeschiedenis van die lijst aller tijden en vragen we ons af hoe je dat nou eigenlijk doet: een wereldhit schrijven? 

Maar ja, en dan? Dan heb je een wereldhit, en dan mag je niet eens meer gaan touren, zoals Coldplay! Eerst moet de klimaatproblematiek opgelost zijn.

Veel te bespreken dus aan het eind van het jaar, want er zijn nog meer boeken, er is muziek, een film, de app Tik Tok. Zoveel, dat deze Zapp! extra lang is geworden.

Zapp! is het enige relevante audiotijdschrift voor de blinde en slechtziende jeugd. Het is aan te vragen bij Passend Lezen, bijvoorbeeld via emailadres klanten@passendlezen.nl . Maar bellen mag ook: 070 - 338 15 00.