Deurhangers als wapen in de strijd om toegankelijkheid

Henk Nobel is een bekende voor veel van onze lezers. Wie herinnert zich nog zijn computerlessen voor beginnende blinde en slechtziende pc-gebruikers? En al zijn werk voor de Oogvereniging afdeling Amsterdam? Hij heeft zijn memoires opgeschreven en daarover vertelt hij in deze Moet je Horen.

Verder een verhaal over een soort deurhanger in Haarlem. Een handig voorwerp in de strijd om een toegankelijke openbare ruimte. Een sympathiek initiatief om je omgeving duidelijk te maken waar jij letterlijk tegenaan loopt. Beluister hier alvast een fragment.

In haar column neemt Corrie Balemans de duurzaamheid onder de loep.

In de rubriek Nieuws: de Vlaamse dagelijkse krant komt niet meer uit op cd. En het eindrapport over het misbruik in de jeugdzorg en de internaten is uitgekomen in toegankelijke leesvorm. Geen vrolijke kost. Maar wel goed dat het eindelijk op papier staat.

Het Beeld van de maand beschrijft de ministersploeg tijdens de heidag. Geen stropdas te zien!

En verder een uitgebreide agenda; reacties, tips en trucs en de lezersadvertenties.

Over Moet je Horen

‘Moet je Horen’ bericht maandelijks over de wereld van blinden en slechtzienden, met onafhankelijk nieuws, discussie, tips, trucs, reportages, interviews, columns, agenda en ingezonden artikelen. Abonneren op Moet je Horen kan via www.passendlezen.nl Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl