Camera op je borst of toch een rugzak

Ze zijn weer prachtig, de nieuwe initiatieven die langskomen in de NCT van de maand april, en die het leven van blinden en slechtzienden weer een beetje makkelijker dienen te maken. En toch hebben we het donkerbruine vermoeden dat we het al eens vaker hebben gehoord: een camera op je borst die je zelfstandig de weg wijst, of een rugzak die eigenlijk hetzelfde doet. We blijven het in de gaten houden.

En dat geldt ook voor de zinnen en dan met name woorden van buitenlandse komaf die door de Nederlandse stemmen van Supernova of Voice Over soms grappig worden verhaspeld. We noemen dat sinds deze uitgave van NCT “Kronkels” en we hopen er nog veel te mogen ontvangen. In deze eerste Kronkel hoor je dit audiofragment.

Verder natuurlijk het derde deel van de prachtige serie die Jan Drenth en Ige de Haan exclusief voor NCT schrijven over de app Opdrachten. Als je straks alle delen bij elkaar hebt, dan ben je toch weer letterlijk en figuurlijk een stapje verder in het dagelijkse leven.

Ook staan we stil bij de nieuwe Talkback update, dat is ontwikkeld in samenspraak met blinde en slechtziende gebruikers, we proberen Social Media toegankelijker te maken, en in de computerbladen staan we uitgebreid stil bij de Google Home en de Google Assistant.

Een proefnummer of een abonnement op NCT vraag je aan bij:
Passend Lezen, via Klanten@passendlezen.nl, of 070 - 338 15 00.

De internetadressen uit deze NCT kun je nog eens nalezen via dit Pdf-document.