Brandende literaire kwesties

Beeldspraak 4 is uit en geeft een overzicht over de brandende literaire kwesties van de afgelopen maand.
Nog steeds is er veel media-aandacht voor alle gevoeligheden rond vertalen. We nemen een beschouwing op van literair vertaler Harm Damsma en een interview met Rasit Elibol, die de Nieuwe Koloniale Leeslijst samenstelde.  U hoort hier een klein fragment.

April is de maand van de filosofie. In zijn Trouw-rubriek Luisterboek zoekt Hugo Blom naar wijze woorden om te beluisteren. En in NRC wordt filosofe/schrijfster Eva Meijer geïnterviewd.

Guus Kuijer won de Constantijn Huijgensprijs en Arnon Grunberg beschouwt in de Volkskrant het werk van deze schrijver, die volgens hem zelfs de bijbel wist te verbeteren. 

Op 23 maart was de 50e sterfdag van Simon Vestdijk. Diehardfans , Kees ’t Hart en Maarten ’t Hart publiceren een briefwisseling over hun idool en worden daarover geïnterviewd in Trouw. 

Verder zijn er twee leesfragmenten van nieuwe boeken: Lalalanding van Emily Kocken en Meneer Wilde en ik van Jonathan Coe. En natuurlijk veel recensies van nieuw verschenen romans. 
Na 180 minuten Beeldspraak ben je weer helemaal op de hoogte van wat er speelt in de boekenwereld.
 

Over Beeldspraak

Beeldspraak is een luistertijdschrift dat maandelijks een overzicht geeft van wat er speelt op het gebied van literatuur. Voor iedereen die een leeshandicap heeft, maar wél van literatuur houdt. Abonneren op Beeldspraak kan via passendlezen.nl  Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl