Zienswijs

Gezien worden in Zienswijs 6

Niet iedereen staat graag in de spotlights, maar gezien worden willen we toch wel allemaal. 
Tonny van Breukelen denkt dat ze misschien  geweigerd zou hebben mee te werken aan het krijgen van een koninklijke onderscheiding. Maar nu ze met een smoes naar de uitreiking werd gelokt en haar lintje heeft gekregen, voelt het als erkenning. Dat vertelt ze in een interview in de nieuwe Zienswijs.

Ook Ingrid Tolsma wordt geïnterviewd in dit nummer. Zij noemt als belangrijk punt dat ze in haar waarde gelaten wil worden. Niet behandeld als een zielige blinde die je moet helpen, maar gezíen als de persoon die ze is. Liever doet ze moeite om zelf met de tram te reizen, dan dat ze een lift opgedrongen krijgt.

Voor je eigenwaarde is het fijn als je normaal kunt meedraaien in de maatschappij. Zelf je geldzaken regelen bijvoorbeeld. In een artikel beschrijft bijna blinde Rik Wouters wat hij daarbij tegenkomt. Een ander artikel gaat over politiek actief zijn als je een visuele beperking hebt. Genoeg om over na te denken tijdens of na het beluisteren van Zienswijs 6.

Over Zienswijs

Zienswijs is hét luistermagazine voor mensen die op latere leeftijd blind of slechtziend worden. In Zienswijs ook: nieuws, achtergronden, commentaar en een lekkere column. Vraag een proefnummer aan of regel meteen een abonnement bij Passend Lezen: Tel. 070 - 338 15 00 E-mail: klanten@passendlezen.nl