Zienswijs

Goede bedoelingen, meepraten en schilderles in Zienswijs 4

Het gebeurt regelmatig: er wordt een constructie bedacht om (een groep) mensen ergens mee te helpen, zonder eerst aan die mensen te vragen wat ze nodig hebben.

Koen Versleijen deed het vroeger zelf: denken voor de ander. Nu hij door ernstige oogproblemen van zorgverlener veranderd is in zorgafnemer, begrijpt hij wat hij verkeerd deed. “Ik hou niet van medicatie, dus ging ik wandelen met iemand die erg druk in z’n hoofd was. Maar misschien had die persoon veel liever een pilletje.” Hij vertelt het in Zienswijs 4.

In een artikel hoor je hoe het anders kan: bij de NOS gingen ze in gesprek met blinde en slechtziende ervaringsdeskundigen om te leren hoe die met technologie omgaan. Dan snappen ze hoe ze de nieuws- en mediavoorziening toegankelijker kunnen maken. 

Marloes Bloedjes vertelt aan Petra over haar werk als kunstenares en docent, dat ze ondanks haar glaucoom met veel plezier doet. 

Dat en meer is te beluisteren in het aprilnummer van Zienswijs. 

Over Zienswijs

Zienswijs is hét luistermagazine voor mensen die op latere leeftijd blind of slechtziend worden. In Zienswijs ook: nieuws, achtergronden, commentaar en een lekkere column. Vraag een proefnummer aan of regel meteen een abonnement bij Passend Lezen: Tel. 070 - 338 15 00 E-mail: klanten@passendlezen.nl