Zienswijs

Zienswijs 10, mensen aan hun jasje trekken 

Zienswijs 10 verschijnt net na de Week van de Toegankelijkheid en net voor de dag van de Witte Stok. In zo’n week en zo’n dag wordt extra aandacht gevraagd voor toegankelijkheid, voor verkeersveiligheid. Mensen die er niet dagelijks bij stilstaan worden even aan hun jasje getrokken. In Zienswijs 10 komen wat manieren aan de orde waarop dat gebeurt.


Ook hebben we in dit nummer een ontmoeting met Ed Hull, een Amerikaan in Vught. 77 is hij en vanaf zijn 20e weet hij zich prima te redden ondanks de diagnose RP. Maar corona maakt het leven er niet makkelijker op.  Ook Leonie Mengerink heeft RP, al kwam ze er veel later achter. Ze vertelt hoe het haar leven en dat van haar gezin heeft veranderd. Haar tip: ‘sta open voor verandering’. (Hiernaast een fragmentje van dit interview)


Verder in Zienswijs 10 o.a.: een papieren coronapas; kan dat ook?, Het ongewone levensverhaal van Ingrid Gale van kranen, Hoe verander je de tekstgrootte op de iPhone en Kunst voor alle zintuigen in het Van Abbe museum. 
 

Over Zienswijs

Zienswijs is hét luistermagazine voor mensen die op latere leeftijd blind of slechtziend worden. In Zienswijs ook: nieuws, achtergronden, commentaar en een lekkere column. Vraag een proefnummer aan of regel meteen een abonnement bij Passend Lezen: Tel. 070 - 338 15 00 E-mail: klanten@passendlezen.nl