Beeldspraak

Veel interviews in Beeldspraak 10


Ter ere van de KinderBoekenWeek begint Beeldspraak 10 met een artikel over ontlezing en de invloed van TikTok en een interview met drie gerenommeerde jeugdboekenauteurs. (Hiernaast een kort fragment uit dit artikel)


En dan gaat het volwassen verder met nog veel meer interviews: met Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijnders, die zullen worden ingezet als kopstukken van de Boekenweek 2022; met Özkan Akyol en Lex Kroon, over Kroons schelmenroman uit 1984 nu opnieuw uitgebracht; met Kees van Kooten die onlangs 80 werd en een bundel uitbracht ‘De tachtigjarige vrede’.


En dat zijn alleen nog maar de Nederlandse geïnterviewden. In de rubriek Vertaalde Literatuur komen Jonathan Franzen en Damon Galgut aan het woord. Al die interviews laten wat minder ruimte voor recensies van nieuw werk, maar die komen in het volgende nummer wel weer. 

Over Beeldspraak

Beeldspraak is een luistertijdschrift dat maandelijks een overzicht geeft van wat er speelt op het gebied van literatuur. Voor iedereen die een leeshandicap heeft, maar wél van literatuur houdt. Abonneren op Beeldspraak kan via www.passendlezen.nl Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl