Beeldspraak

Vormende boeken en wandelingen in Beeldspraak 8 


In de zomermaanden zijn de boekenrubrieken in de landelijke kranten een beetje dunner. Er worden wat minder gloednieuwe titels besproken, maar daarom ontbreekt het nog niet aan informatie en tips over wat er allemaal te lezen valt. Voor Beeldspraak vonden we weer genoeg mooie artikelen, fragmenten, recensies en interviews om drie uur audio te vullen.

Zo schreef Mariken Heitman een artikel in de Trouw-rubriek ‘De zomerbibliotheek’ van 28 juli over boeken die haar gevormd hebben. 
In NRC stond een artikel over wandelboeken. En dat zijn dan geen boekjes met route-aanwijzingen, maar een reeks boeken van Nederlandse auteurs die schrijven over hun gedachten, filosofieën en waarnemingen tijdens het wandelen. Beluister hier alvast een fragment.

Atheneaum.nl kwam met een voorpublicatie van ‘Dora’s dankbaarheid’, memoires van scenarioschrijver Ger Beukenkamp in een bijzondere vorm: in elk hoofdstuk is de beginzin al gegeven (door Nicolien Mizee), waardoor het verhaal hink-stap-sprong door de tijd gaat. 

Verder is er o.a. een interview met journalist/schrijver en muziekdocent Gerwin van der Werf over zijn roman ‘De Droomfabriek’, en een interview met Donald Niedekker, over zijn ‘Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost’. 

Over Beeldspraak

Beeldspraak is een luistertijdschrift dat maandelijks een overzicht geeft van wat er speelt op het gebied van literatuur. Voor iedereen die een leeshandicap heeft, maar wél van literatuur houdt. Abonneren op Beeldspraak kan via www.passendlezen.nl Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl