Slechtziende tassenontwerpster timmert aan de weg

Met een spetterende fashionshow viert de visueel beperkte Annemarie Nodelijk het eerste lustrum van haar bedrijf Anniestijl. In het Drijvend Paviljoen in Rotterdam presenteert ze op 26 augustus haar nieuwe tassenlijn.

Maar dat is niet het enige; tien visueel beperkte cursisten showen de tas die ze tijdens workshops bij Anniestijl hebben gemaakt. Tijdens de show verzorgt blinde cabaretier, schrijver en columnist Vincent Bijlo een gastoptreden. 

Nodelijk wil met het event vooral laten zien dat mensen met een beperking heel goed aan de maatschappij kunnen deelnemen. Met haar fashionshow ‘creativiteit kent geen beperking’ probeert ze de problematiek rondom visueel beperkten bespreekbaar te maken. Ze hoopt ook de ‘blind collection’ tassen van blinde en slechtziende cursisten in de komende tijd uit te kunnen breiden.

Zelf verloor ze een groot deel van haar zicht toen ze aan een hersentumor geopereerd werd. Dit gebeurde vlak voordat ze zou afstuderen aan de modeacademie in Rotterdam. Met veel doorzettingsvermogen richtte ze haar eigen ontwerpbedrijf op, dat nu vijf jaar bestaat. Gevraagd waar ze na nóg vijf jaar graag zou willen staan zegt Annemarie: “Ik zou mijn tassen ook in het buitenland willen verkopen. En het allermooiste is als ik in de toekomst een groot bedrijf heb met blinde en slechtziende werknemers.”  

Voor de presentatie van haar lustrum wist Nodelijk KRO-NCRV tv-presentator Sander de Kramer te strikken. Rotterdamse stadsdichter Derek Otte zal tijdens het evenement eveneens zijn kunsten vertonen en de Antilliaanse singer/songwriter Levi Silvanie verzorgt de muzikale noot.