ING en Mastercard introduceren een creditcard met unieke hoekige inkeping

ING en Mastercard introduceren Touch Card: een creditcard met een nieuwe, hoekige inkeping. Die is voelbaar anders dan de ronde kaartinkeping die ING in 2020 introduceerde in de betaalpas en creditcard.

Deze aanpassing helpt klanten met een visuele beperking onderscheid te maken tussen verschillende betaalkaarten, zo meldt ING op de website. Betaalpassen houden de ronde inkeping, creditcards krijgen voortaan een hoekige inkeping. In Nederland is ING de eerste bank die dit aanbiedt. Mastercard streeft met deze introductie naar een wereldwijde standaard.

De Oogvereniging in Nederland is blij met deze ontwikkeling: “Door de nieuwe inkeping is snel duidelijk wat het goede pasje is en hoe hij bij een pin- of betaalautomaat gebruikt moet worden. De Oogvereniging streeft naar een samenleving waarin mensen die slechtziend of blind zijn zelfstandig kunnen meedoen. De Touch Card brengt ons weer een stapje dichter bij dit doel”, zegt Monique Verboeket, projectleider digitale toegankelijkheid en betalingsverkeer bij de Oogvereniging.

Nieuwe en bestaande particuliere en zakelijke klanten van ING ontvangen vanaf nu een creditcard met hoekige inkeping, als ze een nieuwe creditcard aanvragen. Gefaseerd zullen alle klanten van ING een creditcard met hoekige inkeping ontvangen. Ze hoeven daar zelf niets voor te doen.

Toegankelijk bankieren 

ING biedt verschillende diensten zodat klanten met een beperking hun bankzaken zo goed mogelijk kunnen doen. Klanten met een visuele beperking kunnen de Mobiel Bankieren app volledig bedienen met behulp van een schermlezer die informatie op een scherm, in een app, of op een website, voorleest. Ook is het sinds dit jaar op Android toestellen mogelijk een mobiele betaling vooraf te controleren, doordat het bedrag kan worden voorgelezen. Daarnaast kunnen klanten met een Oranjepakket hun afschriften desgewenst in braille ontvangen.