Ruimtereis met de Klinkklaar 1

Honderd kilometer boven ons aardoppervlak begint de ruimte. Dat is zo afgesproken. Als je met een auto recht omhoog kon rijden, was je in een uurtje aan de grens met het heelal. Wie die grens voorbij gaat, is astronaut.

In Klinkklaar 1 vertellen Roos en Ferry wat er in de ruimte te beleven is en wat de mensen er allemaal over ontdekt hebben. Je hoort over de planeten en de sterrenstelsels, over de bouw van het ISS en over het hondje Laika, het eerste levende wezen dat de ruimte in ging. 

Behalve al die informatie over het heelal zijn er ruimte-liedjes, ruimte-moppen en een reportage bij sterrenwacht Mercurius. Je hoort hier een fragment uit Klinkklaar 1. (Audio, opent in nieuw venster).

Over Klinkklaar

Klinkklaar is een audiotijdschrift voor kinderen met een leeshandicap van 9 t/m 12 jaar. Elke vier weken is er een nieuw nummer met veel informatie en weetjes, een verhaal, een interview, muziek, moppen en meer. Steeds over een ander thema. Klinkklaar is verkrijgbaar via www.passendlezen.nl of via www.superboek.nl Bel 070 - 338 15 00 of mail naar klanten@passendlezen.nl