Braillepluim 2024 voor de Hable One

De braillepluim 2024 wordt uitgereikt aan start-up Hable voor hun product ‘Hable One’. Dat maakt Vereniging Onbeperkt Lezen op 4 januari, wereldbrailledag, bekend.

Hable One, een klein extern brailletoetsenbord, maakt het voor blinde gebruikers mogelijk makkelijk en snel braille te kunnen typen op de smartphone. Hable verdient de Braillepluim vooral omdat deze start-up het brailleschrift heeft ingezet om nieuwe technologieën, in dit geval de smartphone, beter toegankelijk te maken.

Freek van Welsenis, Mede-eigenaar van Hable over de toekenning: "Wij zijn super trots op het winnen van de Braillepluim 2024. Bij Hable vinden we het enorm belangrijk dat braillegebruik gestimuleerd wordt. Samen met onze gebruikers zullen wij ons de komende jaren inzetten om braille verder te promoten. De Hable One is slechts het begin!"

Met de braillepluim wil Vereniging Onbeperkt Lezen de aandacht vestigen op het belang van het brailleschrift voor mensen met een visuele beperking. De braillepluim wordt jaarlijks toegekend op 4 januari, de geboortedag van Louis Braille.