Be my Eyes lanceert AI beschrijvingen

Be My Eyes, het bedrijf achter de ‘Be my Eyes app’ heeft de ‘Be My AI’ functie vrijgegeven. Met deze nieuwe functie kunnen blinden en slechtzienden hun hulpvragen voortaan niet alleen aan vrijwilligers, maar ook aan Artificial Intelligence voorleggen. De functie is vooralsnog gratis te gebruiken.

De app, bekend van het koppelen van ziende vrijwilligers aan blinden en slechtzienden, werkt al sinds begin dit jaar samen met Open AI, het bedrijf achter de technologie van onder andere Chat GPT. Door AI in de app te implementeren kunnen hulpvragen nu ook zonder hulp van vrijwilligers beantwoord worden. Nadat de afgelopen maanden veel in de beta fase getest is, is de functie nu dus beschikbaar voor iedereen die de app gebruikt.

Gebruikers die een foto maken krijgen een beschrijving via AI en kunnen aan de hand hiervan vervolgvragen stellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een ruimte tot in detail te laten beschrijven of hulp te krijgen bij de bediening van apparaten.

“Met de ‘Be My AI’ functie hopen we blinde en slechtziende gebruikers beter te helpen met het uitvoeren van dagelijkse taken.” Aldus Mike Buckley, CEO van Be My Eyes in een persbericht. Wie er met de virtuele assistent niet helemaal uit komt, kan nog altijd terugvallen op een ziende vrijwilliger.