Rotterdam host eerste editie European Para Championships

Volgende maand vindt de allereerste editie van de European Para Championships (EPC) plaats. Van 8 t/m 20 augustus strijden 15.000 para-atleten uit 45 verschillende landen voor de titel Europees Kampioen. Ook zijn er kwalificatiepunten te verdienen voor de Paralympische Spelen 2024 in Parijs. Deze allereerste editie vindt plaats in Rotterdam met Ahoy als hoofdlocatie.

De EPC wordt een vast onderdeel van de parasportkalender en keert elke vier jaar terug in een grote Europese stad, het jaar voorafgaand aan de Paralympische Spelen. Het doel achter dit evenement is om een nieuwe standaard voor paralympische sporten te creëren en mensen te inspireren om ook voldoende en met plezier te sporten en bewegen.

Tijdens het EPC worden de Europees Kampioenschappen van tien Paralympische Sporten tegelijkertijd gehouden. De volgende tien sporten staan op het programma: Para Archery, Para Badminton, Boccia, Para Cycling, Goalball, Judo, Shooting Para Sport, Para Taekwando, Wheelchair Basketball en Wheelchair Tennis.