Nieuwe editie Beeldspraak

The Handmaid’s Tale: een Netflix serie over een toekomst waarin (vruchtbare) vrouwen tot broedmachines gereduceerd zijn. Veel mensen zijn erdoor geboeid. De flashbacks maken de bizarre, vrouwonvriendelijke wereld waarin het verhaal zich afspeelt griezelig voorstelbaar. Wist je dat het boek The Handmaid’s Tale al in 1986 werd uitgegeven? Het is geschreven door Margaret Atwood. In NRC stond een uitgebreid interview met de schrijfster. Beluister hier alvast een fragment.

Met het luistertijdschrift Beeldspraak volgen we het literaire nieuws op de voet. Dat interview kreeg dus een plekje in Beeldspraak. En omdat heruitgaven blijkbaar hot zijn, staan er ook recensies in van ‘Een tevreden lach’ van Andreas Burnier en ‘Als Beale Street kon praten’ van James Baldwin. Verder komt de hele shortlist van de Bookspot Literatuurprijs voorbij en natuurlijk recensies van nieuw uitgekomen boeken. Wie wel van literatuur houdt, maar niet (meer) makkelijk even een krant of tijdschrift inkijkt, kan op de hoogte blijven door eens per maand Beeldspraak te luisteren. 

Beeldspraak is een luistertijdschrift dat maandelijks een overzicht geeft van wat er speelt op het gebied van literatuur. Abonneren kan via www.passendlezen.nl