Gamen blijkt ideaal tijdverdrijf tijdens coronacrisis

Sinds corona uitbrak, is de populariteit van gamen enorm toegenomen, net als de uitgaven aan games. En dat kon wel eens zo blijven, zo lees je in de nieuwste Zapp!

Behalve games als 'The Last of Us Part II', 'Animal Crossing: New Horizons' en ‘Fortnite’, is er sinds kort ook het spel Five Dice VIP, een dobbelspel met vijf stenen, geschikt en toegankelijk om te spelen op de iPhone met Voice Over.

Het spel is ontleend aan Yahtzee, en toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden door Jordy Bekker, (Audio, opent in nieuw venster) student aan de VU in Amsterdam. Hij vertelt in Zapp! dat hij met het ontwerpen van de app aan de slag ging, min of meer op verzoek van zijn moeder.

Ook staan we stil bij de podcast, niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Er is nu zelfs een podcast speciaal voor jongeren en bovendien is de eerste aflevering van de podcast De Witte Stok nu echt online.

Verder hebben we handige tips om positief te denken, twee boekbesprekingen, veel muziek, een mooie filmrecensie, en we vragen ons af waarom we andermans scheten viezer vinden dan die van onszelf.

Over Zapp!

Zapp! is het enige relevante audiotijdschrift voor de blinde en slechtziende jeugd. 
Het is aan te vragen bij Bibliotheekservice Passend Lezen:
via emailadres klanten@passendlezen.nl of 
via telefoonnummer 070 - 338 15 00