Nieuwe editie Zienswijs

‘Uitdaging’ als rode draad in het januarinummer van Zienswijs: sociale media gebruiken, oogaandoeningen voorkomen, informatievoorziening en leven met een visuele beperking. Met een telefonisch dubbelinterview met Oogvereniging medewerkers Anneke Jansen en Ellen van Herk. Over oogaandoeningen, informatievoorziening en de praktijk van de Ooglijn. Over uitdagingen gesproken…uitdagingen van een heel andere orde horen we in het interview met oud-diplomaat Edy Korthals Altes. Veel meer dan over zijn slechtziendheid vertelt hij aan Petra de Jong over zijn carrière en hoe hij met een fundamentele keuze het roer radicaal omgooide: van havik tot vredesduif. 

De uitdagingen die zijn visuele beperking met zich meebrengt lijken daarbij in het niet te vallen. Uit de inleiding van Zienswijs 1: ‘Mijmerend over zijn visie en visuele beperking, denk ik aan dat prachtige gebed… Geef ons KALMTE om te aanvaarden wat we niet kunnen veranderen, MOED om te veranderen wat we kunnen veranderen, WIJSHEID  om het verschil te zien. In elk van die drie, ligt de ware uitdaging.’ Luister hier naar een fragment.

Zienswijs is hét luistermagazine voor mensen die op latere leeftijd blind of slechtziend worden. In Zienswijs ook: nieuws, achtergronden, commentaar en een lekkere column. Vraag een proefnummer aan of regel meteen een abonnement via www.passendlezen.nl of bel 070 - 338 15 00.