Zapp!

Zapp! 1: Schaken, sportman van het jaar en Chat GPT

De Zapp van januari gaat van een uitdagende wereldreis aan de ene kant naar de zombiegame ‘The last of us’ aan de andere kant.

Tussendoor hoor je twee reportages, één waarin Sander onze eigen Twan interviewt over zijn passie: schaken, waarvan je hier een fragment hoort. (Audio, opent in nieuw venster). Ook spreken we met Thomas van Wanrooij. Hij zwemt zich iedere week een paar slagen in de rondte, want op de komende Paralympics gaat hij voor goud! Rotterdam benoemde hem tot sportman van het jaar 2022 en met de andere prijzen die hij al won is dat een goed begin.

Nieuws is er verder over een zeer belangrijke grondwetswijziging, fraude rondom Chat GPT en tot slot is er een app die ervoor zorgt dat je als blinde net wat makkelijker make-up aanbrengt, zonder gelijk je hele gezicht onder te smeren.

Over Zapp!

Zapp! is het enige relevante audiotijdschrift voor de blinde en slechtziende jeugd. Het is aan te vragen bij Bibliotheekservice Passend Lezen, bijvoorbeeld via emailadres klanten@passendlezen.nl of via telefoonnummer 070 - 338 15 00