Zapp!

Zapp nr. 9: Weer met 2 lezers in één studio

Anderhalf jaar lang was het behelpen geblazen met de twee vaste voorlezers van Zapp! Femke Labrie en Wim Schoonenberg. Want hoe maak je een mooi audiotijdschrift als je niet met twee presentatoren in één studio mag zijn? Het lukte, -beide lezers zijn immers professionals-, maar het was af en toe behelpen.

Maar aan alles komt een eind, ook aan strikte coronamaatregelen. En dus was de vreugde groot toen beide gevaccineerde lezers hun hervonden vrijheid op maandag 27 september vierden in studio 6, en onder de kundige en bezielende leiding van regisseur, eindredacteur, audiotechnicus en tekstschrijver Wilfred Reijntjes eindelijk dan weer mochten knuffelen, zingen, voorlezen en lekker ouwehoeren.

En we hadden ook meteen opmerkelijk nieuws te pakken in deze bijna post-coronale Zapp: Want paralympisch zwemmer Thomas van Wanrooij, die een bronzen medaille won in Tokio een paar weken geleden, vertelde aan verslaggever Doreen ter Beest dat hij over 3 jaar in Parijs misschien wel mee wil doen op de “gewone” Olympische Spelen. Luister maar naar dit bijzondere fragment.

De Boekenweek voor Jongeren komt ook langs; muziek van Kanye West voor de liefhebber; er worden maar liefst 4 films kort besproken door onze eigen René Mioch; er wordt gezoend; hard gelopen; er worden koekjes gegeten; en er zijn ook nieuwsfeiten en activiteiten die je niet mag missen en bovendien nergens anders hoort.

Over Zapp!

Zapp! is het enige relevante audiotijdschrift voor de blinde en slechtziende jeugd. Het is aan te vragen bij Bibliotheekservice Passend Lezen, bijvoorbeeld via emailadres klanten@passendlezen.nl of via telefoonnummer 070 - 338 15 00