Cultuur, Trends en Mode (CTM)

CTM 1: Natuur staat centraal 

De natuur heeft de mens altijd geïnspireerd. Maar nu, in tijden van de klimaatcrisis, is er extra aandacht voor. In deze Trends-editie van Cultuur, Trends en Mode staat dat waar we naar verlangen en tegelijkertijd afbreken dan ook centraal: de natuur. 

In de wereld van kunst en cultuur kunnen we niet meer om het onderwerp natuur heen. Kunstenaars en fotografen vinden schoonheid en magie in de natuur, we maken de eerste stappen naar groene dorpen en steden, en het wetenschapsmuseum Evoluon heeft een tentoonstelling over duurzaam eten in de toekomst. 

Daarnaast is er in deze editie aandacht voor dierenwelzijn: de circustent met dieren is niet meer van deze tijd en verdwijnt langzaamaan, we zetten morele vraagtekens bij de dierentuin die voorheen zo vanzelfsprekend was in onze cultuur, en we komen er steeds meer achter dat dieren ook een eigen tradities hebben. 

In deze wintermaand hebben we het uiteraard ook over sneeuw en ijs: videokunst wekt een verloren gletsjer weer tot leven en het IJsbeelden Festival is in volle gang. En hoe zou een wintertafereel er nu, in tijden van klimaatverandering en natte winters, uitzien in een schilderij? 

Over CTM

Cultuur, Trends & Mode (CTM) biedt maandelijks een inkijkje in de hoogte- en dieptepunten van de beeldcultuur. Met treffende beeldbeschrijvingen van actuele foto’s, een spraakmakend nieuw gebouw en opvallende veranderingen in landschap en straatbeeld. Twee keer per jaar staat een editie geheel in het teken van Trends. Daarnaast brengt CTM twee keer per jaar een Modespecial uit. 

Een proefnummer of een abonnement op CTM vraag je aan bij: 

Passend Lezen, via klanten@passendlezen.nl of via 070 - 338 15 00.