Cultuur, Trends en Mode (CTM)

Aanraakbare oersteen en aangespoelde tuinkabouters: CTM 1

In de nieuwe museumzaal over evolutie in het Naturalis ligt een zwerfkei bij binnenkomst. Licht en geluid in de zaal reageren als bezoekers hun handen op de steen leggen. Grensverleggende techniek voor een tentoonstelling. Verder in de nieuwste CTM: de toenemende mogelijkheden voor een prikkelvrij museumbezoek. Geen gedrang voor de schilderijen, geen geroezemoes, geen fotograferende mensen, suppoosten zonder piepende schoenen. 

Uiteraard ook weer aandacht voor beeld: de Oekraïense fotograaf Boris Mikhailov prikt door de Sovjet-façade heen door vast te leggen wat er niet klopt of door het net even anders te brengen. En hier alvast een fragment uit een analyse van de vele foto’s waarin Paus Benedictus XVI ligt opgebaard in de Sint-Pieterbasiliek in Vaticaanstad. (Audio, opent in nieuw venster) Tot slot: hoe ruikt het internet en alles over het mysterie van de vele aangespoelde tuinkabouters op Ameland.

Over CTM

Cultuur, Trends & Mode (CTM) biedt tweewekelijks een inkijkje in de hoogte- en dieptepunten van de beeldcultuur. Met treffende beeldbeschrijvingen van actuele foto’s, een spraakmakend nieuw gebouw en opvallende veranderingen in landschap en straatbeeld.

Een proefnummer of een abonnement op CTM vraag je aan bij: 

Passend Lezen, via klanten@passendlezen.nl of via 070 - 338 15 00.