Cultuur, Trends en Mode (CTM)

Exoplaneten, het blauwe uur en…

zwangere Rihanna: CTM 9

Elke ontdekking van een exoplaneet gaat vergezeld van vaak prachtige illustraties die de nieuwe wereld voorschotelen. Hoe komen deze 'artist's impressions' tot stand en hoe weet de maker dat zijn of haar weergave klopt? Ook in editie 9 van Cultuur, Trends & Mode uitgebreid aandacht voor de schoonheid van het blauwe uur; de periode vlak voor zonsopgang en vlak na zonsondergang. Het is het meest paradoxale moment van de dag, melancholiek en hoopvol tegelijk. Een analyse in de Volkskrant van dit tussenuur met tal van verwijzingen naar literatuur, poëzie, fotografie en schilderkunst. 

CTM staat uiteraard weer vol fotografie, straatbeeld (stille klinkers) en trends (geurpods). En… popster en modemagnaat Rihanna rekent af met alle historische vooroordelen over zwangere lijven, aldus Trouw. Met de kleding die ze draagt - en vooral met wat ze níet draagt…In dit fragment alvast een tipje van de sluier.

Over CTM

Cultuur, Trends & Mode (CTM) biedt tweewekelijks een inkijkje in de hoogte- en dieptepunten van de beeldcultuur. Met treffende beeldbeschrijvingen van actuele foto’s, een spraakmakend nieuw gebouw en opvallende veranderingen in landschap en straatbeeld.

Een proefnummer of een abonnement op CTM vraag je aan bij: 

Passend Lezen, via klanten@passendlezen.nl of via 070 - 338 15 00.