Moet je Horen

Moet je Horen nummer 1 is uit

In de eerste Moet je Horen van het nieuwe jaar gaan we van start met een reportage over een bezoek aan Avifauna. Het bijzondere dierenpark opende haar deuren voor een bezoek van blinden en slechtzienden die onder begeleiding van de tolken van Komt het zien, een boeiende dag beleefden.

Corrie Balemans houdt er een paar tics op na. Ze deelt ze met ons in haar column.

Jeroen Perk was een van de blinden en slechtzienden die in 2014 mee konden doen aan een experiment, compleet met chips en elektroden in zijn hoofd. Maar het bedrijf achter het systeem trok de stekker er uit. Hoe gaat het nu met het zicht van Jeroen? Hier alvast een fragment uit het interview met Jeroen Perk. (Audio, opent in nieuw venster).

Het Beeld van de Maand beschrijft de kunstmatige wijze waarop tegenwoordig tekst kan worden gefabriceerd. Ook als het gaat om beeldbeschrijvingen.

In de rubriek Ingezonden een reactie op het interview over fantoombeelden; graag je aandacht voor een special over alle vakantiemogelijkheden voor blinden en slechtzienden; een actie om de bewoners van Oekraïne te ondersteunen; we staan stil bij het plotseling overlijden van George Flapper; een ingezonden verhaal over bizarre ontmoetingen tijdens een gewone treinreis; en een ingezonden artikel over de jaarwisseling. 

Verder natuurlijk alle vaste rubrieken als Tips & Trucs, Agenda en de lezersadvertenties.

Over Moet je Horen

‘Moet je Horen’ bericht maandelijks over de wereld van blinden en slechtzienden, met onafhankelijk nieuws, discussie, tips, trucs, reportages, interviews, columns, agenda en ingezonden artikelen. Abonneren op Moet je Horen kan via www.passendlezen.nl Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl