Moet je Horen

In het juninummer van Moet je Horen

We gaan in Moet je Horen nummer 6 van start met een interview met Luuk-Jan Boon, de directeur van de Oogvereniging. Hij vertelt over wat de Oogvereniging betekent voor de blinde en slechtziende vluchtelingen uit Oekraïne die in ons land verblijven.

Corrie Balemans houdt een pleidooi voor de terugkeer van de heg. Goed voor de beestjes!

Daarna gaan we op reis. Elian Deenik reisde met haar gezin door Schotland en maakte daar een uitgebreid verslag van. Kom alvast in vakantiestemming met haar verhaal.

In het Nieuws zijn we opnieuw te gast bij de Oogvereniging. Op 9 mei, de Dag van Europa, kwam een select gezelschap in Den Haag bij elkaar, om te praten over de geringe participatie van blinden en slechtzienden in de lokale en landelijke politiek. Luister naar dit fragment van Sanneke Vermeulen. Zij is fractievoorzitter van de VVD in haar woonplaats Roosendaal:

Verder in het Nieuws: het behaagde zijne majesteit de koning ook dit jaar om aan een aantal bekenden van ons een lintje uit te reiken.

Het Beeld van de Maand gaat over de deepfake video die is gemaakt om de dood van een Rotterdamse jongen na bijna 20 jaar eindelijk eens op te helderen.

Verder de rubrieken Agenda en Ingezonden met de lezersadvertenties.

Over Moet je Horen

‘Moet je Horen’ bericht maandelijks over de wereld van blinden en slechtzienden, met onafhankelijk nieuws, discussie, tips, trucs, reportages, interviews, columns, agenda en ingezonden artikelen. Abonneren op Moet je Horen kan via www.passendlezen.nl Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl