Word jij de nieuwe Zapp! columnist?

De Voorste Kamer zoekt jonge columnisten voor audiotijdschrift Zapp!
Vind jij dat het leven van een leerling of student meer gehoord moet worden? Ben jij kritisch op je generatie? Of wil je jouw generatie juist verdedigen? En wil je graag beter leren schrijven? Word dan columnist voor Zapp!, het audiotijdschrift voor tieners en jongeren met een visuele beperking.

Functie

Als columnist bij audiotijdschrift Zapp! schrijf je kritische en leuke columns (maximaal 500 woorden). Je bent vrij in je keuzes voor onderwerpen, zolang het jongeren aanspreekt. De onderwerpen mogen uiteraard betrekking hebben op leven met een visuele beperking, maar dat hoeft niet. Samen met de eindredacteur ga je op zoek naar de juiste invalshoek voor je columns en zet je de puntjes op de i.

Je profiel

  •    Je bent tussen 14 en 23 jaar oud.
  •    Je bent leergierig en wilt graag beter leren schrijven.
  •    Je hebt een eigenzinnige, scherpe pen.
  •    Je hebt een sterke mening die je goed kan beargumenteren.
  •    Je leest graag (journalistieke artikelen en columns). 
  •    Je hebt affiniteit met jongerencultuur.

   Wij bieden

  •    Een leerplek bij een journalistieke redactie.
  •    Begeleiding door professionele journalisten, zodat je je goed verder kunt ontwikkelen tot columnist/journalist/schrijver.
  •    Flexibele werkomstandigheden. Het aantal columns dat je gaat schrijven is in overleg.
  •    Een inclusieve werkomgeving. Iedereen kan bij ons, ongeacht (visuele) beperking, columnist worden.

Over de Voorste Kamer

De onafhankelijke redactie van de Voorste Kamer maakt een aantal audiotijdschriften voor mensen met een visuele beperking. Ook maakt de redactie podcasts en worden lezers op de hoogte gehouden van het nieuws over alles wat te maken heeft met  visuele beperkingen.

De redactie bestaat uit zes journalisten en een groep freelancers. De redactie produceert elf audiotijdschriften (voor jong en oud en alles er tussenin) over uiteenlopende onderwerpen, zoals beeldcultuur, literatuur en de digitale wereld. Daarnaast verschijnen er jaarlijks enkele specials waarin diep gedoken wordt in een bijzonder onderwerp.

De Voorste Kamer is onderdeel van stichting Dedicon, die op haar beurt gefinancierd wordt door de Koninklijke Bibliotheek. Desondanks zijn wij onafhankelijk en dus kan, mag en moet de redactie altijd kritisch zijn.

Wil je graag columnist worden bij Zapp!? Stuur dan je CV en korte motivatiebrief naar redactie@voorstekamer.nl