Dode en levende schrijvers in Beeldspraak 7

Lucinda Riley, auteur van de wereldwijd populaire boekenserie De Zeven Zussen, en A.L. Snijders, Nederlandse auteur van Zeer Korte Verhalen. Ze bevonden zich zo ongeveer aan de verschillende uitersten van het schrijverschap, maar hun overeenkomst is, dat ze beiden afgelopen juni zijn overleden. In Beeldspraak 7 hoort u hun levensbeschrijvingen.

Nescio

Al veel langer geleden overleed Frits Grönloh, oftewel Nescio. Maar zijn werk leeft nog volop. Lieneke Frerichs houdt zich al jaren bezig met Nescio en zijn oeuvre. Ze schreef zijn biografie en werd daarover geïnterviewd in de Volkskrant. Wij lezen het u voor. Evenals het interview in Trouw met Martin de Haan, vertaler van Houellebecq, die nu zelf een apocalyptische, maar toch vrolijke roman schreef.

Elke dag een opmerking

Een derde interview in Beeldspraak 7 is dat met Naeeda Araungzeb. Zij verzamelde in ‘365 dagen Nederland’ allerlei opmerkingen die niet-witte Nederlanders dagelijks over zich heen krijgen. 

Verder in dit nummer een gesprek met Antonio Scurati, een leesfragment van Nicolien Mizee en een serie besprekingen van nieuw verschenen boeken. Alles bij elkaar drie uur lekker luisteren naar Literatuur. Hier alvast een kort fragment.
 

Over Beeldspraak

Beeldspraak is een luistertijdschrift dat maandelijks een overzicht geeft van wat er speelt op het gebied van literatuur. Voor iedereen die een leeshandicap heeft, maar wél van literatuur houdt. Abonneren op Beeldspraak kan via passendlezen.nl  Tel. 070 - 338 15 00 of e-mail: klanten@passendlezen.nl