Bewoners en personeel Het Schild kunnen blijven na overname door Pleyade

Alle bewoners van Het Schild in Wolfheze kunnen na de overname door Pleyade in het woonzorgcentrum voor blinden en slechtzienden blijven wonen, zo meldt De Gelderlander. Het personeel kan in dienst treden bij Pleyade.

Vorige week werd duidelijk dat Pleyade Het Schild overnam, maar toen waren er nog veel onduidelijkheden over de gevolgen. Het Schild ging begin deze maand failliet.

Het gaat om een doorstart. Pleyade neemt de zorg over zoals deze al werd gegeven op de locatie. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de ervaring van de medewerkers van Het Schild, omdat die meer gespecialiseerd zijn in de zorg voor mensen met een visuele beperking.

"Het betekent dat de woonlocatie vanaf nu valt onder de stichting Pleyade. Voor nu zullen er weinig veranderingen plaatsvinden, de afgelopen periode is intensief genoeg geweest voor de bewoners en medewerkers. In de toekomst zal gekeken worden naar de mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de locatie ‘gezond’ wordt", laat een woordvoerder van Pleyade weten.

Hand-en-spandiensten

De organisatie verwacht drie maanden nodig te hebben om de bezetting op orde te krijgen, zo bleek eerder deze week bij een bijeenkomst met medewerkers en bewoners. In die tijd kan er minder zorg zijn voor bewoners van Het Schild.

Om dat op te vangen, kunnen naasten en medewerkers die niet in de zorg werken hand-en-spandiensten verrichten. Ook wordt gekeken of vrijwilligers of vluchtelingen uit Oekraïne kunnen helpen.