Week van de toegankelijkheid

Maandag 1 oktober start de Week van de Toegankelijkheid. De week staat dit jaar in het teken van vrije tijd. Doel van de dag is laten zien hoe belangrijk het is dat mensen met een beperking ook in hun vrije tijd, zonder belemmeringen, kunnen kiezen wat ze doen. 

Op meer dan 150 plaatsen in het land zijn grote en kleine activiteiten gepland. Zo vragen de verenigde belangenorganisaties voor mensen met een visuele beperking in Hilversum aandacht voor het vrijhouden van geleidelijnen en wordt 3 oktober de allereerste ‘Ongehinderd Testdag’ gehouden. In 25 gemeenten gaan mensen met en zonder beperking die dag op pad om met een app van ‘Ongehinderd’ tientallen plekken te testen op toegankelijkheid. 

Vrije tijd

Het thema van de Week van de Toegankelijkheid is ‘Lekker vrij’. De teams gaan daarom vooral langs bij restaurants en vrijetijdslocaties, maar natuurlijk kunnen ook openbare locaties zoals het gemeentehuis aan een test onderworpen worden. Tijdens de dag zal de nadruk liggen op goede voorbeelden van toegankelijke plekken in de gemeente.