Scribit.pro lanceert plug-in voor toegankelijke video’s

Scribit.pro heeft voor mensen met een audiovisuele beperking de Video Accessibility Plugin (VAP) ontwikkeld. Met deze plug-in is het mogelijk om automatisch audiodescriptie toe te voegen aan een video, als deze beschikbaar is.

Audiodescriptie en ondertiteling helpen mensen met een visuele of auditieve beperking om video volledig te ervaren. Met de nieuwe plug-in, die gratis is en met slechts één klik op de computer te installeren zou zijn, hoeven gebruikers niet telkens bij het afspelen van een online video op hun pc of laptop aan te geven dat ze een van deze opties willen gebruiken. Eén keer de plug-in downloaden is genoeg. 

Maak gebruik van toegankelijkheid

De Video Accessibility Plugin werkt voor de meest gebruikte browsers en videoplayers, en is dan ook ideaal voor mensen met een visuele beperking: "Een ruime meerderheid van de internetgebruikers wereldwijd heeft nog geen profijt van toegankelijke video's," zegt Eveline Ferwerda, initiatiefnemer van Scribit.pro. "Met de Video Accessibility Plugin weet je zeker dat je altijd gebruik maakt van de toegankelijkheid die worden aangeboden. Met name voor blinde gebruikers die met een screenreader en tabtoets de pagina aflopen is een plug-in heel handig, zo wordt de beschikbare ondersteuning nooit meer gemist."

Installeren is gratis en simpel

De plug-in is wereldwijd beschikbaar en downloaden kan gratis en veilig op www.accessibility.video. De tool zoekt automatisch naar audiodescriptie en ondertiteling en speelt deze bij de video af. De VAP herkent de browser en kan overweg met de vijf meest gangbare video players, waaronder YouTube, Vimeo en JW Player.