Hanna Verboom en Jochem Myjer winnen Hebban Award voor Beste Luisterboeken van het Jaar 2017

Actrice Hanna Verboom en cabaretier Jochem Myjer zijn de eerste winnaars van de Hebban Awards voor Beste Luisterboeken van het Jaar 2017. Dat werd zondag 28 mei bekend gemaakt in het programma De Perstribune op Radio 1. 

Verboom wint de prijs in de categorie ‘volwassenen’ voor het voorlezen van ‘Tweede kans’, een speciaal voor audio geschreven verhaal van Martyn van Beek. ‘Tweede kans’ is het tweede luisterboek dat Hanna Verboom heeft ingesproken.

De Gorgels 

Jochem Myjer wordt bekroond voor de luisterversie van zijn eigen kinderboek ‘De Gorgels’. De populaire cabaretier publiceerde het in 2015. Inmiddels is ook de opvolger ‘De wereld van de Gorgels’ uitgebracht. 

De shortlist werd samengesteld uit luisterboeken die voor het eerst verschenen in 2016. Met de bekendmaking van de winnaars van de Hebban Awards voor Beste Luisterboeken eindigt de Week van het Luisterboek, die voor het eerst georganiseerd werd door boekensite Hebban.nl. De Hebban Award voor Beste Luisterboeken van het jaar is de opvolger van de Luisterboek Award die eerder door de CPNB werd uitgereikt.